Cele mai citite
 


Mutilarea genitală a femeilor în Egipt, ilegală dar încă foarte răspândită
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Cairo, 18 nov /Agerpres/ - Abdul Rahman, un tânăr beduin în vârstă de 25 de ani, se luptă cu o tradiţie veche de 2.000 de ani în Egipt, şi anume mutilarea organelor genitale externe ale femeii, conform unui material publicat de agenţia germană de rpesă dpa.

Prin intermediul unei organizaţii nonguvernamentale din localitatea izolată el-Gora, Abdul Rahman s-a întâlnit cu liderii comunităţii locale pentru a-i convinge să renunţe la această practică.

Procedura de mutilare, ce implică îndepărtarea totală sau parţială a organelor sexuale feminine externe, a fost realizată pe un procent de 91% dintre femeile egiptene cu vârste între 15 şi 49 de ani, conform unui raport ONU din 2008.

Abdul Rahman explică faptul că este greu să lupţi împotriva tradiţiei, având în vedere faptul că foarte mulţi egipteni consideră că circumcizia bărbaţilor şi a femeilor este o normă religioasă. El recunoaşte că şi propria lui soţie a suferit o astfel de mutilare şi că ea este cea care va decide dacă şi fiicele lor vor trece prin această experienţă.

Tânărul beduin a urmat nişte cursuri guvernamentale şi a fost adus la Cairo pentru a discuta cu liderii religioşi care i-au spus că această practică nu are nimic în comun cu Islamul. Întors în comunitatea din care provine, Abdul Rahman recunoaşte că mesajul său nu a fost ascultat de comunitate.

'Cei care perpetuează această tradiţie se tem că o fată care nu va fi supusă acestei practici nu se va putea mărita, nu-şi va putea controla dorinţa sexuală şi va fi expusă adulterului', conform unui raport ONU asupra mutilărilor genitale la femei.

În acest context, autorităţile de la Cairo şi liderii religioşi încearcă să explice faptul că aceste practici nu ţin de religie ci de tradiţie.

Aceste mutilări, deşi răspândite în rândul clasei mijlocii şi în păturile sărace ale populaţiei, sunt mai puţin numeroase în rândul elitelor intelectuale şi financiare egiptene.

Parlamentul egiptean a scos în afara legii aceste practici în 2008, interzicând şi medicilor să realizeze astfel de operaţii. Deşi dacă este realizată corespunzător această procedură nu duce la complicaţii, au fost înregistrate cazuri în care tinere fete au murit din cauza hemoragiei sau au suferit infecţii grave în urma folosirii unor instrumente nesterilizate.

Consecinţele de durată ale acestei tradiţii a mutilărilor le împiedică pe femei să simtă plăcerea sexuală şi pot provoca şi traume psihice. Conform ONU aceste practici pot duce şi la apariţia unor probleme de urinare, la naşteri cu complicaţii şi măresc mortalitatea infantilă.

Majoritatea statelor islamice nu fac publice datele statistice privind mutilările, însă conform unor estimări internaţionale numărul femeilor care au suferit astfel de practici este între 70 şi 140 de milioane.AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aplicaţie de mobil introdusă în Egipt pentru a-i ajuta pe diabetici în timpul ramadanului O aplicaţie de mobil a fost lansată în Egipt pentru a ajuta persoanele bolnave de diabet în timpul ramadanului, perioadă de o lună, începând din 6 iunie, în care musulmanii se vor abţine să mănânce şi să bea de la răsăritul soarelui la asfinţit. Prin urmare, întreruperea postului din fiecare seară este...
IC Fundeni: Actorul George Alexandru a murit prin complicaţii severe ale unei infecţii abdominale grave Actorul George Alexandru a încetat din viaţă vineri, 1 ianuarie, la ora 23,30, din cauza unor complicaţii severe ale unei infecţii abdominale grave, a precizat Institutul Clinic Fundeni într-un comunicat remis AGERPRES.
ECDC: Peste trei milioane de pacienţi contractează infecţii în spitalele din Europa în fiecare an În fiecare zi, circa 80.000 de pacienţi din Europa se luptă cu o infecţie pe care au contractat-o în spital, adesea atunci când se aflau la terapie intensivă, potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), publicat joi, informează Reuters.
Circumcizia feminină, una la fiecare zece secunde La fiecare zece secunde, în lume este efectuată o procedură care mutilează organele sexuale ale femeilor. Mătuşi, moaşe şi vraci apucă lame pentru ras, cuţite dinţate sau capace de la conserve metalice, pentru a lăsa fete lipsite de apărare fără organele sexuale externe, la scurt timp după naştere sau...
OMS: Infecţii minore riscă să facă numeroase victime din cauza rezistenţei la antibiotice infecţii considerate în prezent minore riscă să facă victime din nou în cazul în care nu sunt luate măsuri la nivel global şi în mod urgent pentru a lupta împotriva rezistenţei la antibiotice, a avertizat miercuri Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP şi Reuters.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...