Cele mai citite
 


Haiti: 'Trimiteţi şi materiale ca ajutor, nu doar bani', îndeamnă UE
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Naţiunile europene ar trebui să trimită în Haiti o gamă largă de provizii medicale, nu doar bani, pentru a ajuta autorităţile din această ţară să lupte împotriva epidemiei de holeră, este de părere Comisia Europeană, transmite Associated Press.
Executivul UE a afirmat, joi, că Haiti are mare nevoie de competenţe medicale, de paturi, de expertiză epidemiologică, de antibiotice, catetere intravenoase, tablete pentru purificarea apei, săruri hidratante şi ambulanţe.

Comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva, a afirmat că a ajuta Haiti 'nu înseamnă neapărat o chestiune de bani', ci şi de ajutor material. Ea a spus că sistemul de sănătate din Haiti este copleşit de epidemia de holeră şi că este 'urgentă nevoie pentru umplerea golurilor' provocate de această situaţie.
Georgieva a precizat că 1.110 persoane şi-au pierdut până acum viaţa în Haiti, alte 18.380 fiind spitalizate.
Locuitorii din nordul şi centrul Haiti s-au revoltat în această săptămână, ei fiind suspicioşi în legătură cu originea epidemiei şi dând vina pe trupele ONU de menţinere a păcii, aduse în Haiti din Nepal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: Epidemia de holeră ar putea reizbucni din cauza recentelor inundaţii Organizaţia umanitară 'Medicii Lumii' şi-a manifestat miercuri îngrijorarea cu privire la posibilitatea reizbucnirii epidemiei de holeră în zonele rurale ale statului Haiti, din cauza recentelor inundaţii care au cuprins întreaga ţară, a informat presa locală, citată de EFE.
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
Epidemia de ECEH: undă verde pentru deblocarea a 210 milioane de euro cu titlu de despăgubiri de la UE Reprezentanţii statelor membre ale UE au aprobat marţi seară crearea unui fond de urgenţă de 210 milioane de euro pentru compensarea pierderilor uriaşe suferite în urma prăbuşirii vânzărilor de către producătorii de legume în urma epidemiei declanşate de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), a anunţat...
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
Haiti: Apel de urgenţă al ONU pentru constituirea unui fond de aproape 164 de milioane de dolari Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat un apel pentru adunarea de urgenţă a 163,8 de milioane de dolari pentru combaterea epidemiei de holeră din Haiti, care s-a soldat până în prezent cu moartea a 724 de persoane, relatează AP.