Cele mai citite
 


Vaslui: Comercializarea produselor etnobotanice a fost interzisă la Bârlad
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele două magazine din municipiul Bârlad, care comercializează plante etnobotanice şi substanţe halucinogene, au fost înştiinţate, joi, de Primăria Bârlad că trebuie să îşi închidă activitatea, după ce Consiliul Local a decis desfiinţarea acestora în urma unei solicitări venite din partea Poliţiei din localitate.
Potrivit Poliţiei Bârlad, în ultima perioadă au fost înregistrate mai multe sesizări de la părinţi sau locuitori din oraş, care reclamau comportamentul unor tineri care consumau substanţele interzise.

''Având în vedere pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor consumul anumitor plante şi substanţe etnobotanice, din cauza intoxicărilor pe care le produc şi riscului de abuz, luând în considerare numărul mare de persoane care se prezintă în spital în urma consumului de asemenea plante, am decis să propun consilierilor interzicerea funcţionării magazinelor care le comercializează în Bârlad, precum şi neautorizarea altor magazine de acum încolo, cu asemenea obiect de activitate'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Constantin Constantinescu, primarul municipiului Bârlad.

Cele două magazine din Bârlad care comercializau plante etnobotanice erau puncte de lucru ale unor societăţi cu sediul social în Bacău şi Constanţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Numărul persoanelor care ajung la spital după ce consumă etnobotanice este în creştere Vaslui, 2 dec /Agerpres/ - Peste 10 persoane au ajuns în ultimele trei săptămâni, în judeţul Vaslui, la spital pentru dezintoxicare, după ce au consumat plante etnobotanice.
Tot mai multe 'magazine de vise' sunt închise sau amendate de autorităţile locale - grupaj Tot mai multe magazine care comercializează substanţe etnobotanice sunt închise sau amendate de autorităţile locale în contextul în care tot mai mulţi tineri ajung în stare gravă la spital în urma consumului acestor droguri uşoare.
Vrancea: La spital, după ce a fumat o ţigară din plante etnobotanice O tânără de 20 de ani din Focşani a ajuns, duminică dimineaţă, la secţia de primiri urgenţe din cadrul Spitalului 'Sf. Pantelimon' din municipiu fiind diagnosticată cu inhalaţie voluntară cu substanţe halucinogene.
Vaslui: Consilierii municipali au votat închiderea 'magazinelor de vise' din preajma şcolilor Consilierii municipali au decis miercuri în unanimitate, la propunerea primarului Vasile Pavăl, să interzică funcţionarea magazinelor care vând produse etnobotanice la o distanţă mai mică de doi kilometri de unităţile de învăţământ, spitale, biserici, instituţii de cultură, baze sportive, locuri de agrement...
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.
Vaslui: Adrian Streinu Cercel avertizează cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale din etnobotanice Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat marţi, la Vaslui, cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale cu plante etnobotanice.