Cele mai citite
 


Centru ADHD inaugurat de primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a inaugurat, joi, centrul ADHD - Sănătate Mintală - Autism ''Centrul Sfântul Serafim de Sarov'', care va oferi servicii de terapie, consiliere şi evaluare a copiilor cu probleme de sănătate mintală şi părinţilor acestora, cât şi formarea de personal calificat în lucrul cu copiii cu dizabilităţi.
Potrivit edilului, proiectul a luat naştere ca urmare a creşterii îngrijorătoare a numărului de copii diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală.

Directoarea Centrului Sfântul Serafim de Sarov, Ana Zamfir, a mulţumit Primăriei Voluntari, primarului şi Consiliului Local pentru sprijinul acordat şi şi-a exprimat speranţa că specialiştii centrului vor contribui la o integrare cât mai bună a copiilor în societate.

Grupul ţintă al proiectului sunt beneficiari din oraşul Voluntari şi judeţul Ilfov, iar scopul este recuperarea copiilor ce prezintă afecţiuni logopedice, formarea specialiştilor în lucrul cu copii cu probleme de sănătate mintală şi asigurarea unor servicii terapeutice ambulatorii pentru copii cu dizabilităţi mentale grave (autism, ADHD, retard psihomotor, probleme comportamentale, comorbidităţi etc.).
De programele centrului pot beneficia copii suspectaţi sau diagnosticaţi cu tulburări psihice cu vârsta cuprinsă între 1,5 şi 10 ani, domiciliul în Voluntari, Ilfov dar şi părinţii acestora.
Fondatorii Centrului Sfântul Serafim de Sarov sunt Direcţia Educaţie Cultural Sportivă şi Îngrijiri Comunitare din cadrul Primăriei Voluntari şi Asociaţia pentru Sănătate Mintală a Copilului.

Odată cu semnarea protocolului de colaborare dintre Primăria Voluntari şi Asociaţia pentru Sănătate Mintală a Copilului, Direcţia Educaţie Cultural Sportivă şi Îngrijiri Comunitare a mai semnat un protocol de colaborare, cu cabinetul Stomatologic Pro Dent Consult.
Cabinetul îşi propune furnizarea de servicii specializate de stomatologie - prevenţie dentară, asistenţă primară, extracţii, terapie, tratament dinte - pentru copiii din şcolile oraşului Voluntari. De asemenea, părinţii copiilor vor beneficia de reduceri de 15%, iar angajaţii Primăriei Voluntari, angajaţii societăţilor şi serviciilor aflate în subordinea Consiliului Local Voluntari vor beneficia de reduceri de 50%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapie gratuită pentru copii autişti, într-un centru inaugurat în sectorul 3 Peste 20 de copii autişti din sectorul 3 vor beneficia zilnic de servicii de terapie iar părinţii copiilor suspecţi de tulburare de spectru autist vor primi consiliere într-un centru inaugurat miercuri.
Servicii de terapie pentru copiii cu dizabilităţi din sectorul 6 Servicii de terapie psihologică, individuală şi de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educaţională, stimulare senzorială, terapie asistată cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere părinţi, grup de suport şi fizioterapie sunt furnizate de un nou complex pentru copiii cu dizabilităţi...
Un centru de zi unic în ţară destinat adulţilor cu probleme de sănătate mintală va fi inaugurat în sectorul 6 Un centru de zi unic în ţară destinat adulţilor cu probleme de sănătate mintală va fi inaugurat în sectorul 6 la sfârşitul lunii octombrie, potrivit unui comunicat al Fundaţiei Estuar remis joi.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism, deschis în Capitală Primul centru de diagnoză precoce şi intervenţie timpurie în autism din România, care are drept obiectiv creşterea gradului de recuperare a copiilor diagnosticaţi cu autism şi sporirea şanselor acestora pentru integrare socială a fost inaugurat marţi pe strada Delea Nouă.