Cele mai citite
 


Argeş: Seminar naţional dedicat apărării drepturilor copilului
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seminarul naţional cu tema 'NU abuzului - DA drepturilor copilului', organizat joi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, a reunit la Piteşti zeci de reprezentanţi ai unor instituţii naţionale şi locale cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului.
Printre participanţii la dezbateri s-au numărat arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, parlamentari de Argeş, reprezentanţi ai Avocatului Poporului, Oficiului Român de Adopţii, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, ai direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din judeţele Gorj, Dâmboviţa, Prahova, Vâlcea, Sibiu şi Braşov, precum şi vedetele de televiziune Dana Săvuică şi Roxana Iliescu.

'Scopul principal al seminarului a fost informarea cu privire la problematica abuzurilor în rândul copiilor din România, dorindu-se a se trage un semnal pentru autorităţile competente în ceea ce priveşte implicarea în acest domeniu', se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al CJ Argeş.

Dezbaterile au vizat şi rolul instituţiilor publice şi al societăţii civile în protecţia drepturilor copilului, precum şi în prevenirea şi combaterea actelor de violenţă asupra copilului.
Cu aceeaşi ocazie a fost organizat un concurs de spoturi video şi sloganuri anti-violenţă, realizate de copiii din centrele aflate în subordinea DGASPC Argeş.

De asemenea, au fost prezentate mai multe referate cu tema 'Tehnici de asistenţă socială în situaţii de violenţă', susţinute de studenţi de la specializarea asistenţă socială din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Piteşti.
Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Abuzului Asupra Copilului, marcată pe 19 noiembrie şi Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, marcată pe 20 noiembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi Noua echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a fost prezentată oficial vineri, la Piteşti.
Argeş: Elevii care cereau transferul unui coleg cu probleme medicale au renunţat la protest Elevii unei clase a VII-a de la Şcoala 16 din Piteşti, care cereau transferarea unui coleg cu probleme medicale despre care spuneau că îi ameninţă şi refuzau să intre la ore, au renunţat, joi, la protest, potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Argeş.
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Braşov: Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sărbătorită printr-o serie de manifestări Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov organizează, în perioada 17-21 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la proclamarea zilei de 20 Noiembrie ca Zi Internaţională a Drepturilor Copilului, o serie de manifestări reunite sub titlul "25 de ani de drepturi. Drepturi...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii'...