Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Computerul tomograf al Spitalului Judeţean Târgovişte este defect de câteva luni, iar bolnavii sunt nevoiţi să meargă, pentru un control de specialitate, la unităţile medicale particulare din Dâmboviţa sau la spitale din Bucureşti, suportând costul investigaţiei.

Aparatul, care este în dotarea spitalului judeţean din 1998, s-a defectat de mai multe ori în ultimii ani, dar, potrivit preşedintelui CJ Dâmboviţa, au fost alocaţi bani pentru repararea tomografului.
''Aparatura medicală ce va fi achiziţionată la spital va fi licitată în această iarnă şi, probabil, în primăvară va veni. Până atunci, actualul tomograf va fi reparat cu banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii'', a precizat Florin Popescu.
Spitalul Judeţean Târgovişte beneficiază de un proiect cu fonduri europene de reabilitare şi modernizare a unităţii medicale. Proiectul a fost semnat în luna septembrie a acestui an şi are termen de derulare de trei ani.

''Avem un proiect european de circa 20 de milioane de euro, din care jumătate din bani sunt folosiţi pentru construcţii-montaj, iar pentru aparatură, proiectare şi asistenţă tehnică restul. Prin urmare, vom lua aparatură de circa opt milioane de euro, printre care tomograf, RMN. Vom dota blocul operator la standarde occidentale, cu aparatură modernă. Se vor face dotări la radiologie, maternitate, terapie intensivă, pediatrie. Sunt câteva sute de aparate şi echipamente medicale pe care le vom achiziţiona'', a spus Florin Popescu.

CJ Dâmboviţa a hotărât comasarea spitalelor preluate în administrare, respectiv Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei, precum şi a Spitalul Municipal Târgovişte, ca secţii ale spitalului judeţean. Conducerea CJ îşi propune astfel reducerea costurilor de administrare a unităţilor medicale.
De asemenea, preşedintele CJ Dâmboviţa a anunţat că se vor face investiţii importante în noul spital judeţean astfel creat, unele cu fonduri europene, altele cu bani de la bugetul consiliului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
Dâmboviţa: Medici de la Spitalul AKH din Viena vor opera la Târgovişte Târgovişte, 8 feb /Agerpres/ - Medici de la Spitalul AKH din Viena vor efectua operaţii la Spitalul Judeţean Târgovişte, după ce unitatea medicală dâmboviţeană va fi modernizată şi cinci săli de operaţii vor fi dotate la standarde europene cinci săli de operaţii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, ...
Spitalul Judeţean Dâmboviţa, în lucrări de reabilitare şi modernizare Spitalul Judeţean Dâmboviţa se află în proces de modernizare şi reabilitare, fondurile pentru lucrări fiind asigurate în cea mai mare parte printr-un proiect european în valoare de 20 milioane de euro, dar şi de la Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte intră în programul naţional ATI ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, la Târgovişte, că spitalul Judeţean intră în programul naţional ATI (Anestezie - Terapie Intensivă), iar pacienţii au asigurate medicamentele sau dispozitivele medicale necesare, nefiind puşi în situaţia de a şi le cumpăra.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat cu fonduri europene Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.