Cele mai citite
 


Dolj: Energie alternativă la centrele medico-sociale din judeţ
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat, joi, la centrul medico-social din localitatea Melineşti, o instalaţie complexă de producere a energiei alternative, compusă din panouri solare şi pompe geotermale, care asigură între 40 şi 70 la sută din necesarul de căldură şi apă caldă al unităţii.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că, în prezent, toate cele şapte unităţi medico-sociale din judeţ - Amărăştii de Jos, Cetate, Sadova, Bechet, Pleniţa, Melineşti şi Brabova - beneficiază de o astfel de instalaţie care asigură o parte din apa caldă şi căldura necesare, iar valoarea investiţiilor se ridică la aproape un milion de euro, bani alocaţi în proporţie de 80 la sută de la Guvern şi 20 la sută - cofinanţare de la bugetul Consiliului Judeţean.
Potrivit lui Prioteasa, CJ Dolj a alocat, în ultimul an, circa 20 de milioane de lei pentru modernizarea acestor centre medico-sociale, care ar trebui să fie un filtru înaintea spitalelor.

'Cele şapte centre medicale au 240 de paturi, destinate bolnavilor cronici, dar şi cazurilor sociale care sunt primite pentru o perioadă limitată de timp în aceste unităţi. În toate cele şapte centre medico-sociale am reuşit să implementăm un program, care a adus în curtea noastră aproximativ un milion de euro, în aşa fel încât toate cele şapte centre medico-sociale îşi asigură apa caldă menajeră prin captarea energiei solare şi rezolvă această problemă în proporţie de până la 70 la sută. Se folosesc, de asemenea, cumulat, pompe geotermale, o chestiune novatoare şi revoluţionară prin care se captează energia pământului, se transpune într-un sistem mai simplu pe principiul frigiderului şi în felul acesta se asigură căldura', a explicat Prioteasa la inaugurarea instalaţiei de la Melineşti.
Preşedintele CJ a spus că, potrivit unor studii realizate recent, judeţul Dolj ar fi primul din România într-un top al judeţelor cu potenţial ridicat de a utiliza energie solară ca sursă alternativă de energie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
Alba: Bloc pentru tineri inaugurat la Horea, în deschiderea 'Târgului Lemnarilor' "Târgul Lemnarilor" din Horea, Munţii Apuseni, manifestare ajunsă la cea de a XVI-a ediţie, a debutat sâmbătă, în centrul comunei, cu inaugurarea unui bloc ANL, o investiţie de o jumătate de milion de euro, precum şi a şcolii generale şi a dispensarului uman, imobile reabilitate şi modernizate.
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Sibiu: Investiţie de 3,2 milioane lei în panouri solare pentru patru unităţi sanitare O investiţie de peste 3,2 milioane de lei, din care 80 la sută este finanţare nerambursabilă europeană, este derulată de Consiliul Judeţean (CJ) pentru dotarea cu panouri solare a Spitalului de Psihiatrie,'Gheorghe Preda' din Sibiu, Căminului spital pentru bătrâni din Sălişte şi celor două centrelor...
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.