Cele mai citite
 


3,3% dintre accidentele rutiere din Franţa sunt provocate de consumul unor medicamente
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 18 nov /Agerpres/ - Aproximativ 3,3% dintre accidentele rutiere din Franţa sunt provocate de consumul unor medicamente cu grad de risc 2 sau 3 pentru şoferi, conform unui studiu francez publicat în ultimul număr al revistei PLoS Medicine, informează joi site-ul lepoint.fr.
Acest studiu exhaustiv, realizat prin colaborarea mai multor instituţii şi organizaţii, se bazează pe analizarea a 70.000 de accidente rutiere soldate cu victime, produse între anii 2005 şi 2008.

În Franţa funcţionează din septembrie 2005 un sistem de avertizare asupra riscului medicamentelor pentru şoferi prin pictograme, sistem cu trei niveluri de periculozitate. Pentru medicamentele de nivelul 1, reprezentate de o pictogramă galbenă, efectele asupra şoferilor sunt slabe şi ţin mai mult de eventuale susceptibilităţi sau sensibilităţi ale acestora. Cele de nivelul 2, reprezentate de o pictogramă portocalie, 'pot în anumite cazuri să incapaciteze abilităţile de conducere şi necesită aviz medical pentru a fi luate de către şoferi'. În ceea ce priveşte ultimul nivel de risc, pictogramă roşie, abilităţile la volan sunt grav afectate, fiind nevoie de un aviz medical pentru şofer, înainte de a se urca la volan.

Medicamentele de nivel 2 şi 3 sunt în mare parte anxiolitice, hipnotice, antiepileptice, antidepresive şi substitute folosite în tratamentul dependenţilor de droguri.

Rezultatele acestui studiu indică faptul că această clasificare franceză a medicamentelor după gradul de risc reprezentat pentru şoferi este pertinentă, conform autorilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Meniul dat copiilor de 10 ani plin de substanţe chimice, potrivit unui studiu În urma unei analize a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile s-a constatat prezenţa a peste 80 de substanţe chimice, din care unele potenţial cancerigene. Mesele luate de un copil de 10 ani într-o zi au fost alcătuite conform recomandărilor Ministerului francez al Sănătăţii, scrie Le Figaro...
Franţa: 900 de accidente medicale zilnic în spitale, conform unui studiu Nouă sute de accidente medicale survin, în medie, în fiecare zi în spitalele şi clinicile din Franţa, relevă cea de-a doua anchetă naţională cu privire la evenimentele nedorite grave legate de îngrijiri (Eneis), dată publicităţii de Ministerul Muncii şi Sănătăţii şi preluată de cotidianul Le Monde.
Cuplurile concep copii tot mai târziu Vârsta medie a primei sarcini este astăzi în Franţa de 30 de ani. Un studiu citat de site-ul CareVox arată că, departe de a fi un fenomen recent, această vârstă record n-a mai fost înregistrată de un secol, cu excepţia primului război mondial.
Depistarea sistematică a trisomiei În ultimii zece ani, naşterile de copii trisomici în Franţa au scăzut de trei ori. Depistarea prenatală a bolii ridică mai multe probleme de ordin etic. Potrivit unui studiu clinic, efectuat de Institutul J?r?me Lejeune, acidul folic - un derivat foarte apropiat al vitaminei B - are un efect pozitiv...
Prima autotransfuzie de globule roşii provenite din celule stem s-a realizat în Franţa Paris, 2 sep/Agerpres/- O echipă de cercetători francezi a reuşit să realizeze prima autotransfuzie umană de globule roşii - care transportă oxigenul de la plămâni la ţesuturi - provenite din celule stem, arată un studiu apărut joi în revista americană 'Blood' şi menţionat de AFP.
Franţa autorizează primele implanturi de inimă artificială bioprotetică Societatea franceză Carmat a obţinut autorizaţia să efectueze primele patru implanturi, pe pacienţi din Franţa, ale inimii artificiale bioprotetice pe care a creat-o, transmite Reuters.