Cele mai citite
 


Infarctul, tratat cu grasime
vineri, 19 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Celulele obtinute prin liposuctie din abdomen ar putea fi folosite pentru refacerea muschiului inimii dupa un infarct miocardic.
 

Anuntul a fost facut de cercetatorii de la Universitatea "Erasmus" din Rotterdam, in urma unui studiu realizat asupra a 11 persoane. Pana acum specialistii au folosit celule stem din maduva osoasa si din muschii scheletici.

Articol preluat de la Agerpres (sursa ziarul Adevarul)
 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infarctul la femei, confundat frecvent cu crizele de anxietate Femeile au un risc mai mare decât bărbaţii de a-şi pierde viaţa în urma unui infarct miocardic din cauza unei proaste diagnosticări care pune situaţia de disconfort pe seama unei crize de anxietate, potrivit unui studiu canadian publicat luni, relatează AFP.
Acad. Laurenţiu M. Popescu a conferenţiat la Lugano şi Milano despre raportul dintre telocite şi celule stem Academicianul Laurenţiu M. Popescu, descoperitorul telocitelor, a ţinut la Lugano (Elveţia) o prelegere despre raportul dintre telocite şi celulele stem la cea de-a IV-a Conferinţă de Celule Stem, cu această ocazie fiind prezentate şi acceptate unele date care "zdruncină" dogma celulelor stem, ca singurul...
Unele celule stem pot supravieţui în mediu ostil, redevenind apoi funcţionale Anumite celule stem pot supravieţui în mediu ostil, intrând în repaos, chiar mai multe zile după moarte, redevenind apoi funcţionale. Este ceea ce susţin cercetători francezi, lucrările lor deschizând noi căi terapeutice, de exemplu în transplantul de măduvă osoasă, relatează agenţia Belga.
Abdominoplastia, solutia pentru un abdomen plat dupa nastere Dupa nastere, orice femeie doreste sa isi recapete silueta cat mai repede cu putinta. In multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exercitiile fizice intense nu pot topi grasimea acumulata in unele zone ale corpului si nu pot ajuta la intinderea pielii care atarna neplacut. Estetica postnatala...
Acad. Laurenţiu Popescu: Celulele stem nu pot fi considerate actori de Hollywood care rezolvă orice Directorul general al Institutului Naţional de Patologie "Victor Babeş", academicianul Laurenţiu Popescu, susţine că injectarea de celule stem pure nu va rezolva niciodată nici o boală şi pledează pentru folosirea tandemului celule stem - telocite.
Primul transplant de telocite din România a fost realizat la Institutul "Victor Babeş" Cel dintâi transplant de telocite din România, la animale de laborator cărora li s-a indus infarct de miocard, a fost realizat de o echipă condusă de acad. prof. dr. Laurenţiu Popescu la Institutul "Victor Babeş", această premieră fiind anunţată joi la Congresul Internaţional având ca temă regenerarea...