Cele mai citite
 


Hunedoara: Protest original al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva
duminică, 21 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, a ales o formă originală de a protesta împotriva faptului că Ministerul Sănătăţii i-a aprobat doar un sfert din numărul de posturi de asistente medicale şi o treime din cele de medic necesare pentru această unitate sanitară, managerul anunţând acest lucru printr-un banner afişat pe două etaje ale clădirii.
Mesajul de pe bannerul care poate fi citit din stradă începe cu formularea: 'Am cerut 16, am primit doar 4', după care continuă cu anunţul potrivit căruia Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva organizează un concurs pentru cinci posturi de doctori, şase de asistente medicale şi două de kinetoterapeut.

'Bannerul se doreşte a fi un anunţ de concurs. Am profitat de montarea acestui banner pentru a-mi exprima doar un năduf, nici măcar ironie, la adresa Ministerului Sănătăţii, care, la cererea noastră de 16 posturi de asistente medicale, ne-a aprobat doar patru. Noi am făcut cererea aceea justificată. Am mai cerut 14 posturi de medic şi 15 posturi de infirmiere. Ne-au fost aprobat doar patru posturi de medic', a declarat, duminică, managerul spitalului, Silviu Didilescu.

Potrivit acestuia, Consiliului Judeţean Hunedoara, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, a suplimentat numărul de posturi, faţă de varianta Ministerului Sănătăţii, cu două de asistente, unul de medic şi două de kinetoterapeuţi.

'O să încercăm să facem faţă situaţiei şi cu posturile pe care ni le-a oferit Consiliul Judeţean Hunedoara. Poate de la anul, acea ordonanţă de blocare a posturilor îşi va pierde valabilitatea', a adăugat Didilescu.

Managerul spitalului a precizat că cheltuiala cu salariile pentru posturile solicitate se încadrează în procentul de 70 la sută din venituri, aprobat de la 1 ianuarie.

În opinia sa, Ministerul Sănătăţii nu ar mai trebui să impună numărul de posturi dintr-un spital care a fost preluat, în subordine, de autorităţile locale. ***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Consiliul Judeţean este dispus să se judece cu Ministerul Sănătăţii Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara se va adresa instanţei de contencios-administrativ în cazul în care Ministerul Sănătăţii îşi va menţine poziţia de a închide Centrul de Sănătate din oraşul Călan, cu toate că autorităţile locale şi judeţene au fost de acord cu transferul acestuia în subordinea Spitalului...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Hunedoara: CJ face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unitate sanitară pe care o are în subordine, rezultatele acestui control urmând să fie făcute cunoscute la începutul lunii august, a declarat marţi vicepreşedintele CJ, Mircea Bobora.
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.
Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei...
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea realiza venituri lunare de 10.000 de lei prin coplată Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea obţine venituri lunare în sumă de 10.000 de lei prin aplicarea sistemului de coplată, consiliul de administraţie stabilind o valoare de 10 lei pentru această taxă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul financiar-contabil al unităţii medicale, Vetuţa...