Cele mai citite
 


Ministerul Sanatatii stabileste ce bolnavi trebuie lasati sa moara
joi, 23 octombrie 2008   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Gandul

Cei cu sanse mici de supravietuire sau care nu au speranta recuperarii unei calitati a vietii acceptabile - respinsi de la Reanimare

Costul unui pacient din sectia de ATI depaseste 15.000 de lei pe zi

Ministerul Sanatatii a stabilit, intr-un proiect de ordin, criteriile de acceptare a bolnavilor in sectiile de Terapie Intensiva. Potrivit prevederilor actului normativ, bolnavii aflati in faze terminale, cei cu sanse mici de supravietuire si pacientii la care nu exista speranta de recuperare a unei calitati a vietii acceptabile nu vor fi primiti in sectiile ATI. Proiectul descrie si factorii de care depinde admisia in terapia intensiva, care sunt: diagnosticul, gravitatea bolii, varsta, boli coexistente, rezerva fiziologica, pronosticul, precum si dorinta pacientului. Ca element de absoluta noutate in tara noastra este introdusa autonomia pacientului, care nu poate fi internat la Terapie Intensiva daca acesta spune sau declara in scris ca nu doreste acest lucru.

'Eforturile terapeutice trebuie limitate'

'Varsta in sine nu trebuie sa fie factor de decizie a admisiei in TI, dar doctorii trebuie sa recunoasca faptul ca avansarea in varsta este asociata cu scaderea rezervei fiziologice si frecventa crescuta a bolilor coexistente severe', se arata in proiectul de ordin. Acesta mai stabileste si o ordine a prioritatilor, pe primul loc situandu-se pacientii critici instabili. Urmatorii sunt pacientii critici care au si alte boli cronice, iar a treia prioritate o reprezinta pacientii critici instabili cu sanse reduse de recuperare.

In acest ultim caz, ordinul ministrului stipuleaza ca eforturile terapeutice trebuie limitate si nu vor fi efectuate intubatii sau resuscitari cardiopulmonare. Ultima prioritate sunt bolnavii care trebuie admisi doar pe baza individuala, in circumstante deosebite si sunt la discretia sefului sectiei ATI. Din aceasta categorie fac parte pacientii cu boli terminale ireversibile in iminenta de deces. Paturile sectiilor de ATI vor fi eliberate atunci cand dezechilibrele pacientului se agraveaza in ciuda masurilor terapeutice, iar mijloacele de interventie sunt epuizate.
 

Citeste mai mult in Gandul

Notare
Comentarii
de Sinziana
comment

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Unităţi de terapie intensivă arşi grav înfiinţate în spitalele de urgenţă mari - proiect ministerul Sănătăţii (MS) vrea să înfiinţeze "unităţi de terapie intensivă arşi grav" cu cel mult zece paturi în spitalele mari de urgenţă, în care angajaţii vor primi un spor de muncă de 100%, noile structuri urmând să se ocupe de astfel de cazuri în timp real şi în regim de maximă urgenţă.
Timiş: Preşedintele Societăţii Române de Anestezie salută asumarea Programului Naţional de finanţare a Terapiei Intensive Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) salută asumarea Programului Naţional de finanţare a îngrijirii cazurilor grave din secţiile de Anestezie - Terapie Intensivă de către Ministerul Sănătăţii.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.