Cele mai citite
 


Consiliul Judeţean Vâlcea alocă peste 220 mii lei celor patru spitale din subordine
marţi, 23 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca celor patru unităţi sanitare din subordine peste 220 mii lei pentru salarii, lucrări restante şi demararea unor investiţii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
'La mai puţin de 4 luni câte au trecut de la aplicarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 cu privire la descentralizarea sistemului sanitar, constat că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate au uitat cu totul de obligaţiile care le revin prin lege în susţinerea financiară a unităţilor spitaliceşti. Realităţile triste şi grave demonstrează că, prin descentralizare, s-a urmărit ca, în situaţii limită cum sunt cele actuale, Guvernul să aibă la îndemână în autorităţile locale un ţap ispăşitor', a precizat Ion Câlea.
În opinia sa, descentralizarea a urmărit ''pasarea'' responsabilităţii pe umerii preşedinţilor de consilii judeţene şi primari fără a le asigura şi resursele necesare pentru funcţionarea corespunzătoare a spitalelor.
'În acest cadru, am făcut un inventar al problemelor din sănătatea vâlceană care nu sunt nici puţine şi nici uşoare. Este suficient să amintesc în acest sens deficitul de fonduri pentru salarii în valoare de 500 milioane lei vechi (n.r. 50.000 lei) la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, acumularea unor datorii mari faţă de furnizori, anemierea gravă a fondului strategic de rezervă de medicamente şi materiale sanitare mai ales la Spitalul Judeţean de Urgenţă', a subliniat preşedintele CJ Vâlcea.
Pe baza acestei analize Ion Câlea a propus preluarea de la alte unităţi a unor fonduri şi repartizarea acestora în funcţie de deficienţele cu care se confruntă cele patru spitale preluate de CJ.
Astfel, Spitalului Judeţean de Urgenţă îi vor fi alocate 86 mii lei pentru achitarea utilităţilor, precum şi a materialelor de construcţii necesare la Spitalul nr.2.?Totodată, suma de 100 mii lei va fi destinată Spitalului de Obstetrică-Ginecologie pentru completarea fondului de salarii şi a stocurilor de materiale sanitare, 20 mii lei pentru lucrări de reparaţii la Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti, iar 20 mii lei pentru demararea proiectului privind supraînălţarea Policlinicii cu plată.
'Pe fondul rezolvării acestor probleme curente, mi-am propus ca, în perspectiva apropiatului sfârşit de an, să urmăresc cu maximă atenţie fundamentarea corectă a sumelor ce vor fi prevăzute în contractele pe care cele 4 spitale le vor încheia cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru anul viitor', a conchis Ion Câlea.
Conform ordonanţei de urgenţă, Consiliul Judeţean Vâlcea a preluat la 1 august de la Ministerul Sănătăţii patru spitale - Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Psihiatrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Vâlcea: Datorii de 1,4 milioane lei la CAS Vâlcea de la 1212 contribuabili Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea o are de recuperat de la persoanele fizice o datorie de peste 1,4 milioane de lei, a declarat miercuri pentru AGERPRES, directoarea instituţiei, Rodica Mărginean. Această sumă este rezultatul acumulării unor debite şi a unor penalităţi în ultimii cinci ani,...
Vâlcea: Ministerul Sănătăţii a acordat fonduri pentru achiţionarea unei mese de operaţii la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri pentru achiziţia unei mese de operaţii, a declarat marţi pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Vâlcea: Fonduri de aproape 900 mii lei alocate pentru patru spitale din judeţul Vâlcea Patru unităţi sanitare din judeţul Vâlcea au primit marţi, în şedinţă extraordinară, 886 mii de lei, necesari programului de reparaţii şi investiţii pe 2011, a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJ, Ion Câlea.
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...