Cele mai citite
 


Cseke Attila: Raportul anchetei de la Maternitatea Câmpulung Muscel este incomplet
marţi, 23 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a primit luni raportul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş privind ancheta desfăşurată în cazul celor doi nou-născuţi din Maternitatea Spitalului Câmpulung Muscel, însă a decis ca o echipă a Ministerului Sănătăţii să se deplaseze la unitatea medicală şi să efectueze verificări.
Potrivit unui comunicat de presă transmis luni AGERPRES de Ministerul Sănătăţii (MS), ministrul Cseke Attila consideră raportul incomplet, superficial şi întocmit neprofesionist.

Măsurile luate de MS în acest caz vor fi făcute publice după ancheta specialiştilor trimişi de Ministerul Sănătăţii, mai menţionează sursa citată.

Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetă amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.


Conducerea MS a fost sesizată, joi, despre faptul că doi gemeni, născuţi prematur în spitalul argeşean, nu beneficiază de îngrijire corespunzătoare. Sesizarea a fost făcută telefonic de părinţii celor doi copii. După verificarea informaţiei, MS a trimis echipaje de urgenţă pentru a asigura transferul nou-născuţilor într-o maternitate cu terapie intensivă avansată din Capitală.

La cererea ministrului Sănătăţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a supravegheat transferul copiilor şi a demarat o anchetă asupra tuturor aspectelor legate de acest caz.

'Dacă se adevereşte faptul că s-a greşit, vor fi sancţionaţi toţi cei care nu au respectat protocoalele medicale şi nu şi-au făcut datoria', a spus la sfârşitul săptămânii trecute ministrul Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetăa amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.
Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Maternitatea din Câmpulung Muscel Ministrul Cseke Attila a cerut, joi, o anchetăa amănunţită în cazul nou-născuţilor de la maternitatea din Câmpulung Muscel.
Ministerul Sănătăţii:Comisia de control a constatat nerespectarea procedurilor în cazul de la Câmpulung Membrii Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii (MS), care au efectuat un control la maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung, au propus sancţionarea personalului medical din secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie pentru nerespectarea procedurilor medicale în cazul gemenilor...
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
UPDATE:Ministrul Sănătăţii dezminte că şi-ar fi depus demisia din funcţie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dezminţit miercuri informaţiile potrivit cărora şi-ar fi depus demisia din funcţie. 'Nu', a răspuns ministrul Sănătăţii, întrebat dacă şi-a depus demisia după tragedia de la Maternitatea Giuleşti.