Cele mai citite
 


Tulcea: Fonduri insuficiente pentru unele programe naţionale de sănătate
marţi, 23 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea continuă să facă demersuri pe lângă autoritatea naţională de resort pentru alocarea fondurilor necesare finanţării unor programe naţionale de sănătate pentru care s-au cheltuit deja banii alocaţi pe acest an.
Conform unei situaţii făcută publică luni, în primele nouă luni ale anului s-a constatat că fondurile alocate programelor naţionale de oncologie, diabet şi transplant de organe sunt insuficiente, cele mai mari cheltuieli fiind înregistrate pe programul naţional pentru diabet pentru care s-au cheltuit numai pentru medicamente peste 3,2 milioane de lei, deşi bugetul alocat medicamentelor din acest program pentru 2010 a fost de circa 2,1 milioane lei.

De asemenea, pentru programul naţional de oncologie în primele nouă luni ale anului s-au cheltuit peste 3,1 milioane de lei, în condiţiile în care bugetul alocat pentru acest an a fost de 3,048 milioane lei.

În ceea ce priveşte programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, potrivit sursei, în primele trei trimestre ale anului s-au cheltuit peste 288.000 de lei, bugetul alocat programului la Tulcea fiind 318.000 lei.

'Echipa managerială a CAS face eforturi susţinute prin demersuri repetate la CNAS pentru a asigura cu fonduri derularea în condiţii corespunzătoare a programelor naţionale de sănătate până la finele anului 2010', se arată în raportul semnat de directorul general al CJAS, Anişoara Radu.

Potrivit sursei, în primele nouă luni ale anului, la Tulcea s-au cheltuit 86% din fondurile alocate subprogramului de tratament şi monitorizare a celor 19 persoane cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere, precum şi 72% din fondurile alocate celor 387 de persoane incluse în subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rodica Biro(CAS Mureş): Demersuri pentru înfiinţarea de centre de excelenţă pe domenii susţinute prin programe naţionale Şefa Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural Mureş, că se fac demersuri pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unor centre de excelenţă pe o serie de domenii susţinute prin programe naţionale, cum ar fi Ortopedia, Bolile Cardiovasculare...
Gorj: Peste 3.300.000 lei pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit, pentru primul trimestru al acestui an, peste 3.300.000 lei, reprezentând prima tranşă de bani care trebuie distribuită furnizorilor ce derulează subprogramele din cadrul programului naţional de sănătate, a declarat vineri, directorul economic...
Tulcea: Facturi încă din martie nedecontate farmaciilor Tulcea, 1 nov /Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea nu a primit încă sumele necesare decontării serviciilor medicale furnizate de farmaciile din judeţ, deşi termenul stipulat în contractul dintre cele două părţi a fost depăşit.
Timiş: CJAS suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru programe naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş suplimentează cu peste 10 milioane de lei bugetul alocat pentru nouă programe naţionale şi două subprograme naţionale de sănătate derulate în judeţ.
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Tulcea: Furnizorii de servicii medicale trebuie să-şi cumpere cititoare de carduri Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea continuă acţiunea de distribuire a cardurilor de sănătate şi a început, luni, demersurile pentru a afla dacă furnizorii de servicii medicale deţin cititoare de carduri.