Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă pierde lunar peste 1 milion de lei din cauza lipsei pacienţilor
marţi, 23 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dublat fondurile pentru medicamente şi materiale sanitare, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi procura tratamentul prescris de medici, aşa cum s-a întâmplat în ultimele şase luni.
Potrivit conducerii unităţii sanitare, acum sunt medicamente, dar din cauza lipsurilor din ultimele luni, pacienţii nu mai vin la spital de teamă să nu fie puşi să plătească tratamentul pe care îl primesc de la medici, iar scăderea numărului de internări cu aproximativ 700 de bolnavi a dus la diminuarea fondurilor pe care spitalul vasluian le primeşte de la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui.

De la 280.000 de lei, atât cât era bugetul pentru farmacia spitalului pentru fiecare lună, acum se alocă aprope 600.000 de lei lunar.

'În ultima perioadă pacienţii erau puşi să cumpere până la 80 la sută din necesarul de medicamente şi materiale sanitare din cauză că în spital nu găseau. Medicii nu aveau practic cu ce să îşi facă meseria. Acest lucru i-a speriat pe pacienţi şi astfel oamenii nu mai vin la spital. Din luna mai am început să înregistrăm un declin al adresabilităţii. Se tratatează în altă parte sau ajung la noi în stare foarte gravă. Stau bolnavi acasă şi vin la noi abia când nu mai pot suporta boala. Noi am luat bani de la alte capitole şi i-am dirijat către farmacie, dar avem puţini bolnavi', a declarat luni, pentru AGERPRES, Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Din cauza numărului tot mai mic de pacienţi, SJU Vaslui nu îşi realizează indicatorii stabiliţi cu CJAS Vaslui şi astfel, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din judeţ pierde lunar 1,2 milioane de lei.

'Dacă nu se realizează indicatorii, nu primim banii de la CJAS. Ne îndreptăm deja către a treia lună când suntem pe pierderi', a mai spus Lelia Croitoru.

La SJU Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, se făceau de regulă, în medie, pe lună, peste 3.200 de externări, iar acum se fac mai puţin de 2.500.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Bolnavii internaţi la SJU trebuie să vină cu lenjerie de pat de acasă Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi aducă lenjerie de pat de acasă din cauză că unitatea sanitară nu le poate asigura cearşafurile pentru paturi.
Vaslui: Aproximativ 900 de internări în numai şapte zile la Spitalul de Urgenţă Vaslui, 10 ian /Agerpres/ - Aproximativ 900 de internări, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate în prima săptămână a lui 2011, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Vaslui: Pacienţii Spitalului de Urgenţă, nevoiţi să vină cu medicamente de acasă pentru a fi trataţi Pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi cumpere tratamentul de care au nevoie din cauză că unitatea sanitară dispune de un stoc limitat de medicamente.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără medic oncolog Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a rămas, de luni, fără medic oncolog, după ce doctoriţa Cristina Pârău şi-a înaintat demisia, alegând să activeze în mediul privat.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...