Cele mai citite
 


Napoli: Societatea italiană pentru Igienă avertizează asupra riscului unei epidemii
marţi, 23 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea italiană pentru igienă avertizează asupra riscului unei epidemii la Napoli din cauza crizei gunoaielor, informează agenţia de presă ANSA, potrivit căreia specialiştii au semnalat apariţia câinilor vagabonzi, şobolanilor şi insectelor.
'Avem nevoie de o soluţie imediată, pentru că Napoli se află într-o situaţie gravă', au afirmat luni profesorii Maria Triassi şi Andrea Simonetti, membrii ai Societăţii italiene pentru igienă şi cadre universitare la Universitate Federico II din Napoli.

O delegaţie a Comisiei Europene şi-a început luni inspecţia la Napoli, în problema deşeurilor care au invadat străzile oraşului. Primele concluzii ale comisarilor au fost că în ultimii doi ani nu s-a schimbat nimic, informează postul de televiziune Rai News.

În prezent, pe străzile oraşului Napoli sunt 3.000 de tone de saci cu gunoi menajer. 'După doi ani, situaţia nu s-a schimbat. Gunoaiele sunt încă pe stradă şi nu există un plan de reciclare', a afirmat şeful inspectorilor UE, Pia Bucella.

Mai mult, un comunicat de la Preşedinţie informează că preşedintele Giorgio Napolitano nu a primit textul unui decret de lege cu privire la recoltarea deşeurilor de pe străzi şi realizarea maşinilor de topit în regiunea Campania, pe care ar fi trebuit să îl realizeze guvernul. Fără semnătura preşedintelui, decretul nu poate fi publicat în Monitorul Oficial şi nici nu poate intra în vigoare.

Inspectorii UE vor avea o serie de întâlniri cu autorităţile locale pentru a stabili responsabilităţile pentru situaţia în care se află regiunea Campania.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Din cauza malpraxisului şi a condiţiilor de igienă, 37.000 de oameni mor anual în spitalele din UE Condiţiile de igienă şi serviciile medicale din spitalele UE lasă mult de dorit: fiecare al zecelea pacient suferă din cauza erorilor personalului medical, iar infecţiile spitaliceşti duc frecvent la decese, a avertizat luni comisarul UE pentru sănătate John Dalli, citat de Deutsche Welle.
Igiena orala- Perierea si curatarea zonelor greu accesibile Spalatul pe dinti ar fi foarte usor de realizat daca dintii nostri ar avea forme simple, patrate, dar din pacate acestia nu sunt asa. Formele dintilor sunt variate. Exista unele cazuri in care pozitia dintilor poate fi modificata pe arcade, atunci cand acestia sunt inghesuiti. (DENTAL TV)...
Igiena intimă în timpul sarcinii A avea grijă de sănătatea corpului presupune pe lângă o alimentaţie echilibrată şi sport, o igienă corespunzătoare care să asigure nivelul de confort necesar menţinerii sănătăţii şi a unei stări de bine din interior.
O prea bună igienă ar duce la o creştere a riscului de Alzheimer Oameni de ştiinţă susţin "ipoteza igienei" ca posibil factor de risc pentru Alzheimer - ideea că în absenţa expunerii la germeni, virusuri şi paraziţi care să stimuleze sistemul imunitar, numărul îmbolnăvirilor de demenţă este în creştere în ţările bogate, conform unui material publicat de cotidianul...
Igiena aparatelor dentare Aparatele dentare nu sunt o soluţie de tratament recentă, încercări de a corecta poziţiie vicioase ale dinţilor s-au încercat încă din antichitate, iar în secolul 18 francezii Pierre Fauchard şi Louis Bourdet au pus bazele ortodonţiei moderne. Cu toate că aparatele ortodontice au fost privite mult...
Ministrul Sănătăţii: Măsuri de igienă cu caracter preventiv vor fi comunicate în şcoli Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat că instituţia pe care o conduce, împreună cu Ministerul Educaţiei, vor pregăti un set de măsuri care vor fi comunicate în şcoli, în vederea respectării normelor de igienă, decizie luată în contextul cazurilor de sindrom hemolitic-uremic apărute...