Cele mai citite
 


SIDA: Antiretroviralele reduc riscul de infecţie în rândul homosexualilor
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Combinaţia dintre două medicamente antiretrovirale cu administrare orală reduce cu până la 44% riscul de infecţie cu virusul HIV, virus ce provoacă SIDA, în rândul bărbaţilor homosexuali, conform rezultatelor unui studiu clinic desfăşurat în şase ţări şi publicat marţi în SUA, transmite AFP.

Acest studiu a fost realizat pe 2.499 de bărbaţi, dintre care 29 de transsexuali, seronegativi, cu vârsta între 18 şi 67 de ani, care întreţin regulat relaţii homosexuale.

Studiul clinic a fost desfăşurat în perioada iulie 2007 - decembrie 2009 în 11 centre împărţite în şase ţări - Africa de Sud, Thailanda, Peru, Ecuador, Brazilia şi SUA.

Voluntarii au fost împărţiţi aleator în două grupuri egale, un grup primind un placebo iar celălalt primind zilnic două antiretrovirale - Truvada (200 mg) şi tenofovir (300 mg).

De-a lungul celor 2,8 ani ai studiului 100 de subiecţi din cei 2.499 care au participat la experiment s-au infectat cu HIV. Dintre aceştia, 36 din grupul tratat preventiv cu antiretrovirale şi 64 din grupul ce a primit un placebo.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un tratament preventiv reduce la jumătate riscul infectării cu HIV în rândul toxicomanilor (studiu) Un tratament preventiv pe bază de antiretrovirale reduce aproape la jumătate riscul de infecţie cu HIV la persoanele care îşi injectează droguri, potrivit unui studiu publicat în ediţia electronică de joi a revistei medicale britanice The Lancet, transmite AFP.
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Circa 2,5 milioane de persoane sunt infectate anual cu virusul HIV în întreaga lume (studiu) Aproximativ 2,5 milioane de persoane continuă să fie infectate anual cu virusul HIV în întreaga lume, o cifră care a stagnat în mod îngrijorător în ultimul deceniu, susţine un studiu publicat marţi şi citat de AFP.