Cele mai citite
 


Mehedinţi: Criză de medicamente din cauza nedecontării facturilor
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile mehedinţene se confruntă cu probleme financiare serioase din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) a facturilor restante, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mehedinţi, Dana Paraschivan.
Potrivit sursei citate, neachitarea serviciilor de furnizare a medicamentelor gratuite şi compensate, a căror valoare se ridică la 6 milioane de lei, a generat sistarea aprovizionării cu medicamente a celor aproape 50 de unităţi farmaceutice cu care CJAS Mehedinţi are contracte.
'Decizia de a ne achita facturile la 240 de zile ne-a creat mari probleme. Cu toate acestea, nu putem nici după expirarea acestui interval de timp să intrăm în posesia banilor ce ni se cuvin. Din această cauză se înregistrează o criză a unor medicamente, farmaciştii fiind în imposibilitatea de a-şi plăti debitele către furnizori înregistrate în lunile martie şi aprilie', a afirmat Paraschivan.
Directorul executiv al CJAS Mehedinţi, Doina Borugă, a precizat că, în perioada care urmează, se vor identifica resurse financiare pentru decontarea medicamentelor gratuite şi compensate eliberate de farmacii asiguraţilor, eventual se va recurge la credite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Peste 10 milioane de lei pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a plătit 10,918 milioane de lei celor 46 de unităţi farmaceutice din teritoriu pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Mehedinţi: Farmaciile şi-au primit banii pentru medicamente Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a început, vineri, plata facturilor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor.
Mehedinţi: CJAS are de recuperat peste două milioane lei de la victimele unor accidente rutiere şi agresiuni Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi nu va mai deconta serviciile medicale de care beneficiază victimele unor accidente rutiere sau ale unor agresiuni.
Mehedinţi: Peste 450 de asiguraţi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a primit de la începutul anului şi până la 1 octombrie 452 de cereri de la asiguraţi pentru asistenţă medicală la domiciliu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele instituţiei, Ion Mîţu.
Mehedinţi: Serviciile spitaliceşti, decontate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat spitalelor din judeţ suma de 4,32 milioane de lei, în a doua decadă a lunii ianuarie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Mehedinţi: Serviciile medicilor din ambulatoriu au fost achitate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a achitat serviciile medicilor din ambulatoriile de specialitate şi ale unităţilor spitaliceşti efectuate în trimestrul al IV-lea al anului trecut şi în ianuarie 2010.