Cele mai citite
 


Maramureş: Intoxicaţii cu monoxid de carbon din cauza neglijenţei
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipajele SMURD au fost alertate, în noaptea de luni spre marţi, după ce trei presoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-o locuinţă din Baia Mare.
La scurt timp după ce echipajele au plecat la intervenţie, alte cinci persoane, care locuiesc în mansarda unui bloc din municipiu, au necesitat o intervenţie medicală fiind intoxicate tot cu gaz metan. În ambele cazuri, victimele, dintre care şase copii, au fost preluate de medici şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.
Pompierii care au intervenit în ambele cazuri au precizat că cel mai probabil cauza intoxicaţiilor cu monoxid de carbon o reprezintă centralele termice învechite şi improvizaţiile la instalaţiile de gaze.
Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Gonczi, a declarat, marţi, că cele opt persoane, dintre care şase copii, au fost internate în spital.
Cei care au semnalat scurgerile de gaze au fost tocmai proprietarii apartamentelor. Aceştia acuzau dureri de cap şi stări de vomă. Unul dintre proprietari a precizat pompierilor că sistemul de încălzire este învechit şi e posibil să fie scăpări de gaze.
O echipă de intervenţie a E-ON Gaz Baia Mare, chemată la faţa locului la cele două apartamente, a constatat nereguli la instalaţia de încălzire, iar la unul dintre apartamente a luat contorul de gaze pentru verificare. În cazul celui de al doilea apartament a fost sigilată centrala termică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Soţ şi soţie intoxicaţi cu monoxid de carbon Două persoane, soţ şi soţie, din satul Săsar, judeţul Maramureş, s-au intoxicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu monoxid de carbon.
Maramureş: Intoxicaţie în masă cu o subtanţă corozivă necunoscută, 10 copii afectaţi şi un adult Zece copii şi un adult s-au intoxicat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o substanţă corozivă necunoscută, într-o locuinţă din municipiul Baia Mare în care se mutaseră de curând.
Maramureş: Tineri intoxicaţi cu monoxid de carbon din cauza unei microcentrale de apartament, salvaţi de pompieri Doi tineri din Baia Mare, soţ şi soţie, au fost salvaţi, în noaptea de duminică spre luni, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon cel mai probabil din cauza unei microcentrale de apartament defecte.
Maramureş: Copil internat de urgenţă după ce s-a intoxicat cu ciuperci Un băieţel în vârstă de patru ani din comuna Coltău a fost internat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în urma unei intoxicaţii alimentare cu ciuperci.
Maramureş: Poliţia cercetează cauzele care au provocat intoxicarea mai multor etnici romi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş continuă cercetările privind cauza intoxicării cu substanţe de origine necunoscută a 13 minori şi a unui adult de etnie romă, într-o clădire administrativă a fostului combinat metalurgic Cuprom - Baia Mare, pentru a stabili detaliile incidentului.
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.