Cele mai citite
 


Medicii de familie ieşeni vor completa reţete electronice
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 26 mai /Agerpres/ - Medicii de familie ieşeni susţin că, până la sfârşitul anului, va fi implementat sistemul de prescriere electronică a medicaţiilor pentru bolnavi, sistem ce va înlocui actualele tipizate.

Taina Bernstein, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Iaşi, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în prezent se lucrează la întocmirea bazei de date privind înlocuirea prescripţiilor medicale tipizate cu altele electronice. Procesul de implementare a sistemului va fi finalizat până la sfârşitul anului, susţine sursa citată.

Dr. Tania Bernstein a arătat că înlocuirea prescripţiilor medicale tipizate, utilizate şi în prezent, cu altele pe suport electronic poate îmbunătăţi sistemul de sănătate românesc.

În plus, susţine medicul, bolnavii nu vor mai fi nevoiţi să alerge prin oraş de la o farmacie în alta, cu reţeta eliberată de medicul de familie, în speranţa că îşi va găsi medicaţia prescrisă. Mai mult, afirmă medicul ieşean, se va putea urmări dacă un bolnav ia tratamentul prescris sau nu.

Acest sistem, precizează dr. Bernstein, este des utilizat în statele europene, unde 98% din medicii de familie apelează la reţetele electronice, spre deosebire de SUA, unde rata informatizării reţetelor medicale este mult mai mică. AGERPRES/ (Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Reţete electronice, eliberate doar de unii medici de familie Doar o parte din medicii de familie tulceni poate elibera, luni, reţete electronice, în timp ce toate farmaciile din judeţ, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), sunt pregătite să elibereze medicamente pe baza acesteia.
Bistriţa-Năsăud: Un sfert dintre medicii de familie nu prescriu încă reţete electronice Un sfert dintre medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud nu utilizează încă reţetele electronice, deşi ele vor deveni obligatorii de la 1 ianuarie 2013, cei mai mulţi dintre aceştia având cabinete medicale în mediul rural.
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
Botoşani: Medicii de familie, obligaţi să elibereze reţete electronice Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Costel Lupaşcu, a cerut tuturor medicilor de familie din judeţul Botoşani să implementeze sistemul de eliberare a reţetelor electronice.
Botoşani: Medicii de familie nu renunţă la proteste Cei 160 de medici de familie din judeţul Botoşani au continuat, miercuri, protestul declanşat săptămâna trecută, în semn de nemulţumire faţă de prevederile noului contract cadru. Ei au refuzat să elibereze reţete şi trimiteri pentru pacienţii înscrişi pe liste.
CNAS: Un număr de 2,5 milioane de reţete electronice au fost prescrise în 2013 Un număr de 2,5 milioane de reţete electronice au fost prescrise de la începutul acestui an, din care 2 milioane au fost deja eliberate, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat de presă remis marţi.