Cele mai citite
 


Una din patru femei supraponderale consideră că nu are nicio problemă de greutate
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sfert dintre femeile supraponderale consideră că nu au nicio problemă cu greutatea, arată un studiu. Îndeosebi tinerele mame riscă să ajungă obeze, dar refuză să recunoască faptul că au mai păstrat din kilogramele acumulate în timpul sarcinii, spun cercetătorii americani care au realizat studiul, citaţi de Daily Mail.
Experţii britanici apreciază că este inevitabil ca populaţia să devină tot mai grasă, din moment ce oamenii 'mai mari' sunt consideraţi normali. Ei atrag atenţia asupra problemelor de sănătate produse de excesul de greutate, cum ar fi diabetul de tip 2 şi bolile de inimă, care pot fi negate la rândul lor.

În cadrul studiului, circa 2 000 de femei şi-au spus părerea despre greutatea lor. Jumătate dintre ele au fost considerate supraponderale sau obeze, în funcţie de indicele de masă corporală (IMC). În jur de 25% din femeile supraponderale nu se vedeau grase, spunând că au greutate normală sau chiar mai mică decât cea normală.

Studiul realizat de cercetători de la Universitatea Texas şi publicat în Obstetrics and Gynaecology mai arată că una din şase femei cu greutate normală nu-şi apreciază corect greutatea şi cred că sunt grase. Un membru al echipei de cercetători spune: 'Deoarece numărul de obezi creşte, multe femei cred că este normal să fii supraponderal.'

În Marea Britanie, obezitatea duce la moartea a cel puţin 30 000 de persoane pe an, apreciază The National Audit Office.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Excesul de greutate îmbătrâneşte creierul (studiu) Creierul persoanelor supraponderale arată cu "10 ani mai în vârstă" decât cel al colegilor de generaţie mai slabi, a descoperit o echipă de cercetători ai Universităţii Cambridge care a publicat un studiu în revista 'Neurobiology of Aging', informează bbc.com .
Femeile obeze şi diabetice nasc adesea copii supraponderali (studiu) Femeile supraponderale sau obeze riscă mai mult decât cele cu greutate normală să dea naştere unor copii cu greutate excesivă - se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA) şi preluat de AFP. Cercetarea, desfăşurată de Universităţile din Exeter şi Bristol...
A fost descoperită o posibilă legătură între greutatea corporală şi riscul de Alzheimer Oamenii slabi au mai multe riscuri de a dezvolta demenţă, comparativ cu cei cu greutate normală sau obezi, indică un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Diabetes and Endocrinology, informează AFP.
Obezitatea începe în viaţa intrauterină (studiu) Se ştie că un copil născut de o mamă supraponderală prezintă un risc crescut de obezitate, cu tulburările proprii excesului de greutate. Cercetători englezi demonstrează că fenomenul începe chiar din viaţa intrauterină, relatează passionsante.be.
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...