Cele mai citite
 


Cluj: Institutul Inimii - încă un pas spre modernitate
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inaugurarea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, integral renovată, la standarde europene, creează condiţii optime pentru pacienţii şi aşa destul de traumatizaţi de patologia de care suferă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului Inimii din Cluj-Napoca, dr. Tudor Simionescu.
În ultimii patru ani, investiţiile pentru modernizarea Institutului Inimii s-au ridicat la 1,5 milioane de lei, bani alocaţi de Consiliul local pentru lucrările de izolare termică a clădirii, schimbarea tâmplăriei vechi, modernizarea saloanelor şi a secţiilor de anestezie şi terapie intensivă.
'Aceste investiţii nu vor aduce profit spitalului, ci doar beneficii, prin faptul că, adăugat la calitatea actului medical care se practică în clinică, se va şti că în momentul în care cineva este internat în această unitate sanitară beneficiază de cele mai bune condiţii medicale', afirmă directorul Tudor Simionescu.
El subliniază, totodată, că municipalitatea a sprijinit Institutul Inimii şi pentru achiziţionarea unui ecograf performant. Directorul evidenţiază, în context, că echipamentele medicale sunt foarte scumpe în ultimii ani, iar achiziţiile se pot face numai cu sprijin financiar substanţial.
'Prin eforturi proprii şi sponsorizări au fost cumpărate şi alte aparate necesare unei desfăşurări a activităţii medicale. În momentul de faţă, Institutul Inimii dispune de tot necesarul pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii în urgenţele cardiovasculare şi în intervenţiile chirurgicale pe cord', a spus dr. Tudor Simionescu.
Managerul general a precizat că unitatea sanitară face parte în continuare din grupa spitalelor care sunt subordonate direct Ministerului Sănătăţii.
'Sunt discuţii privitor la acest statut. Credem totuşi că, în continuare, conducerea şi medicii din institut ştiu perfect ce trebuie să facă cu fondurile alocate clinicii', a spus managerul.
În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă unitatea, pacienţii nu trebuie să-şi cumpere nimic pentru intervenţiile chirurgicale şi tratamentul de specialitate. 'Este un an financiar foarte greu. Rezistăm datorită economiilor din anii anteriori', a spus dr. Tudor Simionescu.
El a arătat că, din păcate, Institutul Inimii nu poate accesa fonduri europene, prin proiecte, pentru că situaţia de carte funciară a clădirii nu este clarificată.
'De la venirea mea la conducerea instituţiei, din 2007, acesta a fost un obiectiv prioritar. Am pierdut, totuşi, cel puţin două proiecte din acest motiv. Situaţia se va rezolva amiabil, dar pe cale juridică şi soluţia finală va mai dura', a mai subliniat directorul general.
Incidenţa bolilor cardiovasculare continuă să fie crescută.
La festivitatea de inaugurare au participat prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Investiţii de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea Institutului Inimii Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii - unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii -, au fost susţinute de Consiliul local, valoarea lor ridicându-se la 1,5 milioane de lei, un sprijin substanţial fiind acordat de Municipalitate şi pentru achiziţia...
Inaugurare Secţie de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică – Spitalul Monza Bucureşti - Copiii sunt “inima” noastră Îngrijirea şi tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului. Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Spitalul Monza a inaugurat Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică Spitalul Monza Bucureşti a inaugurat vineri Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică, un departament deja operativ, dotat cu o infrastructură special proiectată, care deţine tehnologie de ultimă generaţie şi unde lucrează o echipă de medici profesionişti, cu experienţă şi continuitate profesională...
Timiş: Clinica de Chirurgie Cardiovasculară are nevoie de aparatură pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara începe noul an cu speranţa ca spitalul nou să primească aparatura de care are nevoie pentru spitalul nou, precum şi echipamentele pentru dotarea Staţiei Centrale de Sterilizare, lucru care ar permite...
Al doilea transplant de cord efectuat la IBCvT Târgu Mureş după reluarea activităţii Şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli cardiovasculare şi transplant (IBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi efectuare celui de-al doilea transplant de cord, după reluarea acestei activităţi, în cazul unui bărbat de 59 de ani din Bihor aflat de peste...