Cele mai citite
 


Senat: Contribuţia lunară la asigurarea socială, diminuată pentru persoanele cu mai multe surse de venit
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plenul Senatului a aprobat, în şedinţa de marţi, modificarea legii privind reforma în domeniu sănătăţii, în sensul diminuării cotei de contribuţie individuală lunară de asigurări sociale de sănătate, cu scopul de a sprijini persoanele asigurate care realizează, în acelaşi timp, mai multe venituri.
Astfel, în cazul acestora contribuţia se calculează asupra tuturor veniturilor.
Persoanele care au două surse de venit plătesc 50% din contribuţia lunară de 5,5% pentru cel de-al doilea venit, iar persoanele care au mai mult de două surse de venit plătesc 25% din această contribuţie lunară, începând cu cel de-al treilea venit.
Propunerea legislativă, iniţiată de senatorii PNL Minerva Boitan, Vasile Mustăţea, Liviu Paşca şi de deputatul PSD, Mircea Lup, a fost adoptată cu 93 de voturi pentru, opt împotrivă şi două abţineri.
Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz, iar legea este organică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Senat: OUG care impune plata CAS din veniturile pensionarilor şi revoluţionarilor, adoptată Bucureşti, 23 feb /Agerpres/ - Plenul Senatului a adoptat, miercuri, Ordonanţa nr. 107/2010 prin care se stabileşte că pensionarii ale căror venituri din pensii depăşesc 740 lei şi revoluţionarii, cu excepţia celor răniţi, vor avea contribuţii pentru asigurările de sănătate (CAS).
Senat: Iniţiativa legislativă care propune decontarea ulterioară a investigaţiilor paraclinice, adoptată Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, propunerea de lege care prevede decontarea ulterioară a investigaţiilor paraclinice.
Senat: Venituri suplimentare pentru Fondul unic de asigurări de sănătate O parte dintre amenzile contravenţionale aplicate de inspectorii sanitar-veterinari, cei pentru protecţia consumatorului sau cei în construcţii, precum şi taxe provenite din autorizarea activităţii în construcţii sau a jocurilor de noroc vor completa veniturile la Fondul naţional unic de asigurări de...
Proiectul de buget pe 2012: Peste jumătate din venituri vor proveni din CAS şi TVA Peste jumătate din veniturile bugetului general consolidat al statului în 2012 vor proveni din contribuţiile de asigurări sociale /CAS/ şi din taxa pe valoarea adăugată /TVA/, potrivit proiectului bugetului de stat şi proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2012, discutate la această oră...