Cele mai citite
 


Consiliul Concurenţei a amendat şapte companii pentru o licitaţie trucată
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Concurenţei a amendat cu 4,2 milioane lei (aproximativ 980.000 euro) şapte agenţi economici care au participat, în anul 2008, cu oferte trucate, la licitaţia organizată de Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) în vederea atribuirii biletelor de tratament balnear în staţiunea Băile Olăneşti, se arată într-un comunicat al autorităţii naţionale de concurenţă, remis Agerpres, marţi.
Potrivit documentului, în cadrul investigaţiei declanşate anul trecut, din oficiu, autoritatea de concurenţă a constatat existenţa unei înţelegeri prin care şapte societăţi din Băile Olăneşti şi-au împărţit numărul de locuri şi au stabilit tarifele ofertate în cadrul licitaţiei.
Cele şapte companii sancţionate de Consiliul Concurenţei sunt: Olăneşti Riviera SA, Sind România SRL , Barreco Lary SRL, Omicron SRL, Tour Alice SRL, Hodo SRL şi Nex SRL.
'În domeniul achiziţiilor publice, concurenţa se manifestă în momentul participării la licitaţii, dar prin trucarea licitaţiei au fost anulate avantajele pe care beneficiarii biletelor de tratament, în calitate de consumatori, ar fi trebuit să le obţină, respectiv un număr mai mare de locuri la tratament şi o mai bună calitate a serviciilor' a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Acesta a subliniat că prin depistarea şi corectarea disfuncţionalităţilor din domeniul licitaţiilor publice se urmăreşte 'o cheltuire eficientă a fondurilor publice şi îmbunătăţirea transparenţei utilizării banilor'.
Decizia Consiliului Concurentei, care va fi publicată pe site-ul instituţiei, poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în termen de 30 de zile de la comunicare.
În vara anului trecut, o amendă de aproximativ 100.000 lei a fost aplicată societăţii Olăneşti Riviera SA şi o sancţiune de 57.000 lei societăţii Sind România SRL, deoarece respectivele societăţi comerciale au refuzat să se supună inspecţiei declanşate de Consiliul Concurenţei.
Dintre cei şapte agenţi economici investigaţi, Olăneşti Riviera SA a refuzat să se supună inspecţiei, iar Sind România SRL a încercat să distrugă documente aflate sub cercetare, în cadrul procedurii de inspecţie.
Compania Olăneşti Riviera SRL este concesionarul apelor minerale din staţiunea balneoclimaterică Băile Olăneşti, iar Sind România SRL este tour operatorul sindicaliştilor, cu 25 de hoteluri în portofoliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protocol pentru dezvoltarea turismului medical Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) intenţionează să încheie un protocol cu ministerele Sănătăţii, Educaţiei, cu Casa Naţională de Asigurări Sociale şi Colegiul Naţional al Medicilor, în vederea dezvoltării turismului medical românesc.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
Generali România şi MediHelp Internaţional oferă asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională Generali România a încheiat un parteneriat exclusiv cu compania MediHelp Internaţional oferind asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională, noile poliţe de sănătate facilitând asiguraţilor români accesul la peste 425.000 de clinici medicale din întreaga lume, potrivit unui comunicat al...
Producătorii tradiţionali au ridicat ştacheta la 'Săptămâna Verde' 2012 Producătorii tradiţionali au fost cei care au reuşit anul acesta să ridice ştacheta la târgul internaţional de agricultură "Săptămâna Verde" de la Berlin şi au scos onorabil România dintr-un anonimat asumat, la un eveniment unde peste 1.600 de companii din 53 de ţări au adus tot ce au mai bun în ţara...
Timiş: Nici o firmă nu s-a prezentat la licitaţia pentru achiziţionarea de aparatură destinată Ambulatoriului Spitalului Judeţean Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Marius Craina, a declarat luni că 'este un mare semn de întrebare' de ce nu a fost interesată nicio firmă să participe la licitaţia internaţională pentru achiziţionarea de aparatură de specialitate destinată Ambulatoriul Spitalului Judeţean Timişoara...