Cele mai citite
 


Iaşi: Obstetriciană trimisă în judecată pentru că a perforat uterul şi intestinul gros al unei paciente
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis trimiterea în judecată a obstetricianei Mariana Butnaru, medic la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, cu acuzaţia de neglijenţă în serviciu.
Procurorul Nadia Albu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, a declarat marţi că medicul obstetrician a perforat uterul şi intestinul gros al unei paciente în timpul unui chiuretaj.
Conform rechizitoriului, la sfârşitul lunii decembrie 2007, femeia, din localitatea Bosia, a venit la maternitatea ieşeană să consulte un specialist. Medicul primar Mariana Butnaru, acum în vârstă de 57 de ani, a diagnosticat-o cu sarcină în luna a doua, avort în evoluţie şi hemoragie, motiv pentru care pacienta a solicitat efectuarea unui chiuretaj. După intervenţie, deşi se simţea rău, femeia a fost lăsată să plece acasă după câteva ore.

A doua zi, femeia a fost internată la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, unde a fost operată în regim de urgenţă. În timpul intervenţiei, chirurgii au observat că medicul obstetrician îi perforase uterul şi intestinul gros. De atunci ea este nevoită să poarte o pungă pentru eliminarea materiilor fecale. Conform certificatului eliberat de Institutul de Medicină Legală, femeia a avut nevoie de aproximativ 55 de zile de îngrijiri medicale.

Obstetriciana Mariana Butnaru este cercetată în continuare şi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, motiv pentru care procurorii au disjuns dosarul.
Conform procurorului Albu, pacienta nu s-a constituit parte civilă în dosar pentru că a primit despăgubiri de 100.000 de lei.
Mariana Butnaru a refuzat să discute cu presa despre acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă amânare în dosarul privind Maternitatea Giuleşti; termen - 14 mai Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat marţi pentru 14 mai dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, deoarece nu au primit documentele solicitate de la spitalele Marie-Curie şi Grigore Alexandrescu şi de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", care ar putea duce la schimbarea...
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Iaşi: Maternitate dată în judecată de un doctor concediat după ce s-a prezentat băut la serviciu Un medic a chemat în instanţă conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, fiind nemulţumit că a fost concediat în urmă cu două luni, managerul unităţii medicale răspunzând că desfacerea contractului de muncă s-a făcut după ce acesta s-a prezentat la serviciu în stare avansată...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Dosarul Maternităţii Giuleşti, amânat din nou, pentru 4 iunie Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 vor trimite o nouă adresă către Spitalul pentru copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, la cererea reprezentanţilor părţilor vătămate din dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.