Cele mai citite
 


Teleorman: Doar 30% din vaccinul antigripal s-a folosit
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar aproximativ 30 la sută din dozele de vaccin antigripal repartizate judeţului Teleorman în luna octombrie au fost folosite de categoriile de populaţie încadrate în grupele de risc stabilite de Ministerul Sănătăţii.
Coordonatorul Serviciului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, medicul Luminiţa Dumitraşcu, a declarat pentru AGERPRES, marţi, că salariaţii din unităţile sanitare şi persoanele din instituţiile de asistenţă socială s-au dovedit a fi cei mai 'disciplinaţi', ei făcând imunizarea pentru gripa de sezon.

Potrivit sursei citate, lipsa de apetit a populaţiei pentru această acţiune a dus la închiderea temporară a punctului de vaccinare amenajat în Policlinica Alexandria.
Restul de doze de vaccin neutilizate se află la unităţile spitaliceşti cu paturi şi la medicii de familie din judeţ, fiind păstrate ca o rezervă epidemică numai câteva sute.

Pentru campania de vaccinare împotriva gripei de sezon DSP Teleorman a solicitat circa 80.000 de doze, care urmează a fi primite în mai multe tranşe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Teleorman: A doua tranşă de doze de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman i-a fost repartizată a doua tranşă de vaccinuri antigripale, după cea din luna octombrie.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Hunedoara: Toate dozele de vaccin antigripal au fost utilizate Toate cele 9.310 doze de vaccin antigripal care au fost primite la debutul iernii pentru imunizarea populaţiei din judeţ împotriva gripei au fost utilizate, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Suceava: O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns în depozitul DSP O nouă tranşă de 3.360 de doze de vaccin antigripal a ajuns în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, urmând a fi distribuită pentru imunizarea personalului medico-sanitar şi beneficiarilor unităţilor de asistenţă socială, a declarat presei, joi, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.