Cele mai citite
 


Cluj: Investiţii de 1,5 milioane de lei pentru modernizarea Institutului Inimii
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările de modernizare a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului Inimii - unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii -, au fost susţinute de Consiliul local, valoarea lor ridicându-se la 1,5 milioane de lei, un sprijin substanţial fiind acordat de Municipalitate şi pentru achiziţia unui ecograf performant.
Finalizarea lucrărilor de izolare termică a clădirii, înlocuire a tâmplăriei vechi, modernizare a saloanelor şi a secţiilor de anestezie şi terapie intensivă a fost marcată, marţi, printr-o ceremonie desfăşurată în prezenţa prefectului Florin Stamatian, a primarului Sorin Apostu, a directorului Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Dorina Duma, preşedintelui Colegiului Medicilor din Cluj, prof. dr. Mircea Bîrsan, şi managerului general al Institutului Inimii, Tudor Simionescu.
'Aceste investiţii vor aduce mari beneficii Institutului. Pe lângă calitatea actului medical, se va şti că în momentul în care un pacient este internat în această unitate sanitară, el beneficiază şi de cele mai bune condiţii de spitalizare', a afirmat directorul Institutului Inimii, Tudor Simionescu.

Primarul Sorin Apostu a declarat, pentru AGERPRES, că ''sumele de bani care vin spre Consiliul Local vin către toate instituţiile de sănătate publică din municipiul Cluj-Napoca, care au nevoie de suport local, pentru că serviciile lor se adresează cetăţenilor oraşului'. 'De aceea am considerat că este necesar să le ajutăm, în fiecare an, cu sume importante de bani, pentru că investiţia în educaţie şi sănătate este fără faliment. Acest sprijin are un efect benefic asupra actului medical şi asupra sănătăţii clujenilor'', a evidenţiat Apostu.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, dr. Dorina Duma, a declarat, pentru AGERPRES, că în sectorul sanitar ''este mereu nevoie de un plus de calitate'', cu atât mai mult cu cât anul 2011 va fi anul acreditării unităţilor sanitare din România, iar fiecare instituţie medicală trebuie să facă eforturi pentru a îndeplini standardele cerute de o funcţionare modernă.

''Pentru mine, ca director al DSP, este întotdeauna îmbucurător să văd că într-un spital se fac eforturi pentru ridicarea calităţii actului medical. Orice lucrări care ţin de structura interioară a unui spital, de cea exterioară, de dotări, au, până la urmă, conotaţii asupra actului medical, a pacientului însuşi. Nu vreau să pierd ocazia să mulţumesc autorităţilor locale, Municipalităţii, pentru fondurile alocate acestui mare Institut, care nu are numai statutul de spital judeţean. Este o unitate sanitară cu standarde europene, care primeşte pacienţi din toată ţara, nu numai din judeţul Cluj'', a spus directorul DSP, Dorina Duma.
Ea a evidenţiat, în context, că Institutul Inimii este ''o unitate cu performanţe medicale, cu rezultate de excepţie ale unui colectiv de excepţie''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Institutul Inimii - încă un pas spre modernitate Inaugurarea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, integral renovată, la standarde europene, creează condiţii optime pentru pacienţii şi aşa destul de traumatizaţi de patologia de care suferă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Institutului Inimii din Cluj-Napoca, dr. Tudor Simionescu...
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Inaugurare Secţie de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică – Spitalul Monza Bucureşti - Copiii sunt “inima” noastră Îngrijirea şi tratamentul copiilor cu malformaţii cardiace congenitale necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului. Un centru de chirurgie cardiovasulară pediatrică presupune implementarea unei infrastructuri cu circuite speciale ale sălii de operaţie, reanimare...
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Cluj: A fost inaugurat singurul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România Clinicile Medicală III şi Chirurgie III din Cluj-Napoca au fost reunite, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, sub titlul de Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie, care este singurul de acest fel din România.