Cele mai citite
 


Unul din cinci copii afgani încetează din viaţă înainte de a împlini 5 ani (UNICEF)
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din cinci copii afgani încetează din viaţă înainte de a împlini vârsta de cinci ani, a denunţat marţi UNICEF, ca răspuns la declaraţiile unui oficial al NATO care a sugerat că aceştia trăiesc în mai mare siguranţă la Kabul decât în oraşe precum Londra, Glasgow sau New York, informează agenţia spaniolă de presă EFE.
'A spune aşa ceva înseamnă a distorsiona situaţia de periculozitate pentru copii' din această ţară, a declarat pentru EFE directorul de comunicare al UNICEF în sudul Asiei, Sarah Crowe, referindu-se la afirmaţiile celui mai înalt responsabil civil al NATO din Afganistan, Mark Sedwill.

'În pofida progreselor în educaţie şi alte servicii sociale, încă mai vedem Afganistanul ca pe una dintre cele mai periculoase ţări în care poate trăi un copil', a spus Sarah Crowe.

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a avertizat marţi că mulţi dintre copiii care mor în primii ani de viaţă mor din cauza unor boli ce pot fi evitate, cum ar fi diareea şi prenumonia.

În plus, cinci milioane de copii nu sunt şcolarizaţi - dintre care peste trei milioane sunt fetiţe - şi sunt înregistraţi numai 6% dintre nou-născuţi, ceea ce-i împiedică să beneficieze de protecţie legală, potrivit unei note difuzate de Misiunea de asistenţă a Naţiunilor Unite în Afganistan (UNAMA).

Mark Sedwill a sugerat luni, în cadrul unui program pentru copii al BBC, că, în Afganistan, copii trăiesc în mai mare siguranţă decât în oraşe din alte ţări, care nu au conflicte armate.

'În oraşe precum Kabul, unde securitatea s-a îmbunătăţit, nivelurile totale de violenţă, inclusiv violenţa criminală, sunt comparabile cu cele pe care le pot întâlni mulţi copii occidentali', a spus Sedwill. 'Copiii sunt probabil în mai mare siguranţă aici (la Kabul) decât ar fi la Londra, New York sau Glasgow, sau în multe alte oraşe', a adăugat oficialul NATO.

După difuzarea declaraţiilor sale şi reacţia de uimire a unor organizaţii umanitare, reprezentantul civil a admis pentru BBC că respectiva comparaţie 'nu era foarte bine făcută' şi putea conduce la o interpretare greşită a ideii pe care dorea să o transmită.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii sunt mai în siguranţă în Afganistan decât în New York (Mark Sedwill) Copiii se bucură probabil de mai multă siguranţă în principalele oraşe afgane, inclusiv în bastionul taliban Kandahar, decât în mari metropole occidentale, a apreciat emisarul civil al NATO în Afganistan, Mark Sedwill, într-un interviu care va fi difuzat luni într-o emisiune BBC dedicată copiilor, informează...
Bacău: Proiect pilot privind servicii sociale destinate copiilor vulnerabili şi familiilor acestora Proiectul pilot 'Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', ce urmează să fie implementat de Reprezentanţa UNICEF la Bucureşti şi Consiliul Judeţean Bacău, va fi lansat vineri, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii din Bacău. Proiectul se doreşte a fi un model de servicii...
OMS: Violenţa împotriva femeilor este o 'epidemie' Una din trei femei a fost în cursul vieţii victima abuzurilor fizice sau sexuale, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, definind acest fenomen ca 'o problemă globală de sănătate de proporţiile unei epidemii', informează vineri setimes.com.
Dragoş Pâslaru, la Gala UNICEF: Avem nevoie de servicii integrate pentru prevenţia vulnerabilităţilor în rândul copiilor Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pâslaru, a declarat marţi, la Gala UNICEF prilejuită de 25 de ani de activitate în România, că serviciiile integrate pentru preîntâmpinarea prin prevenţie a violenţei, a bolilor şi a sarcinilor timpurii în rândul copiilor...
UNICEF salută adoptarea legii ce interzice instituţionalizarea copiilor sub trei ani UNICEF salută iniţiativa Parlamentului României, cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), de a interzice instituţionalizarea copiilor sub trei ani, informează un comunicat...
Dezbatere pe tema protecţiei copilului, la Sinaia Ploieşti, 7 aprilie /Agerpres/ - ”Drepturile copilului la nivel descentralizat” este tema unei dezbateri care se desfăşoară la Sinaia în perioada 29-31 martie şi la care participă reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, UNICEF şi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă...