Cele mai citite
 


Suceava: Ambulatoriul Rădăuţi modernizat cu bani europeni
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi va fi reabilitat cu o finanţare europeană de aproximativ 7,5 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR).
Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat, marţi, că lucrările au demarat deja, iar reabilitarea este realizată în proporţie de 40%. Totodată, Olărean a spus că urmează procedura achiziţionării de aparatură medicală.

Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi va fi modernizat pe parcursul a doi ani printr-un proiect european în valoare de 7,4 milioane de lei. Investiţia presupune şi achiziţionarea unui computer tomograf, ecograf pentru abdomen şi cord, gastroscop, aparat de radiodiagnostic, mamograf, dar şi reabilitări a interioarelor unităţii spitaliceşti din Rădăuţi.

Proiectul 'Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi', finanţat prin POR 2007-2013, prevede lucrări de construcţii, de reabilitări interioare, de la gresie şi faianţă la instalarea de balustrade noi, cea mai mare achiziţie fiind însă la capitolul dotări cu aparatură medicală.

Spitalul Rădăuţi deserveşte peste 30.000 de locuitori din municipiu, dar şi alte peste zece mii din localităţile din zonă. Având în vedere slaba dotare cu aparatură medicală, atât a spitalului, cât şi a ambulatoriului, dar şi condiţiile necorespunzătoare în care-şi desfăşurau activitatea medicii şi erau trataţi pacienţii, mulţi bolnavi aglomerau Unitatea de Primire a Urgenţelor din spitalul judeţean.
Pentru a veni în sprijinul pacienţilor, dar şi pentru a crea condiţii corespunzătoare cadrelor medicale, Primăria Rădăuţi s-a implicat în accesarea acestor fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri europene Contractul de finanţare pentru pentru proiectul intitulat "Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate" a fost semnat joi, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean...
Suceava: Spitalul judeţean achiziţionează un computer tomograf de ultimă generaţie, cu finanţare de la MS şi CJ Spitalul Judeţean Suceava va achiziţiona un computer tomograf de ultimă generaţie, achiziţionat cu 1,6 milioane de lei printr-o licitaţie electronică, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
Comunicat de presă - MFE Bucureşti, 25 octombrie 2015
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi modernizat cu bani europeni Consiliul Judeţean Arad a reuşit să obţină o nouă finanţare având ca destinaţie reabilitarea, modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, contractul fiind parafat în penultima zi a anului trecut, a informat marţi, în...