Cele mai citite
 


Există 'toate motivele să ne temem' că gripa porcină va interacţiona cu alţi viruşi (OMS)
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Lumea ”are toate motivele să se teamă” de o interacţiune a virusului gripei porcine cu alţi viruşi, printre care şi cel al gripei aviare, care ar putea să-l transforme într-unul mult mai periculos, a avertizat luni directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, citată de AFP.

”Avem toate motivele să ne temem de o interacţiune a noului virus A/H1N1 cu alţi viruşi”, a explicat dr. Chan în faţa Adunării mondiale a OMS care a început luni la Geneva, la sediul Naţiunilor Unite.

”Nu trebuie să uităm niciodată că virusul H5N1 este prezent în mai multe ţări. Nimeni nu poate spune cum se va comporta virusul gripei aviare în prezenţa unui număr important de persoane contaminate cu gripă porcină”, a adăugat ea.

Dr. Margaret Chan a precizat că OMS ”menţine faza de alertă 5”, ceea ce înseamnă că o pandemie cu noul virus A/H1N1 este ”iminentă”. Ultima fază, 6, va anunţa automat prima pandemie de gripă atipică din secolul al XXI-lea, notează AFP. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în caz de pandemie de gripă porcină, estimează OMS Geneva, 13 mai /Agerpres/ - O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în situaţia unei pandemii de gripă porcină, a estimat joi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, citat de AFP.