Cele mai citite
 


Cluj: Prof. Mircea Bârsan - Avem 70-80 de intervenţii chirurgicale anual în loc de 250
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic cu experienţă în chirurgia cardiovasculară, având peste 40 de ani, trebuie să efectueze cu echipa lui cel puţin 250 de operaţii pe an pentru a se situa la nivelul european de intervenţii, susţine prof. univ. dr. Mircea Bârsan, chirurg la Institutul Inimii 'Nicolae Stăncioiu' şi preşedinte al Colegiului Medicilor Cluj.
''În ţările dezvoltate, un specialist în chirurgie cardiovasculară are o intervenţie pe cord aproape în fiecare zi. La banii de care dispune sistemul sanitar din România, un astfel de specialist poate avea anual 70-80 de intervenţii. Noi avem zeci şi zeci de pacienţi pe listele de aşteptare. Am putea atinge uşor cifra 250. Dar prin faptul că volumul de muncă este mai mic, pentru că este dependent de fondurile alocate acestui domeniu, chirurgii români sunt taxaţi sub valoarea a 250 de operaţii anuale'', a declarat marţi, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Mircea Bârsan.

El a spus că aproape toţi medicii specializaţi în chirurgie cardiovasculară au vizitat mari centre medicale din străinătate pentru a cunoaşte experienţele colegilor şi a compara, profesional, situaţiile.
Specialistul clujean a arătat, totodată, că incidenţa bolilor cardiovasculare rămâne foarte ridicată în România.
''Şi noi, medicii chirurgi, ne expunem coronarele ca urmare a consumului nervos şi stării emoţionale trăite într-o intervenţie chirurgicală. Şi medicii chirurgi se îmbolnăvesc de inimă, dar asta nu contează nici pentru sistemul sanitar, nici pentru concetăţeni, în general'', a spus chirurgul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Mircea Bârsan: Inima artificială va salva pacienţii cu insuficienţă cardiacă cronică - interviu - Prof.univ.dr. Mircea Bârsan, renumitul chirurg de la Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj-Napoca, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care vorbeşte despre premisele realizării primului transplant de inimă artificială din România.
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Intervenţie în premieră în chirurgia cardiovasculară din România realizată la Spitalul Monza O procedură inovatoare de schimbare de valvă pe cord deschis a avut loc în premieră pentru chirurgia cardiovasculară, atât din mediul privat, cât şi public, la Spitalul Monza Bucureşti.
Spitalul Monza a inaugurat Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică Spitalul Monza Bucureşti a inaugurat vineri Secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică, un departament deja operativ, dotat cu o infrastructură special proiectată, care deţine tehnologie de ultimă generaţie şi unde lucrează o echipă de medici profesionişti, cu experienţă şi continuitate profesională...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...