Cele mai citite
 


Vaccinarea împotriva papilloma virus (HPV)
miercuri, 24 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea împotriva virusului papilloma (HPV) a început în România la fete în 2008, iar până anul acesta s-au înregistrat 88.000 de doze de vaccin utilizate, a precizat marţi dr. Amalia Canton, director în Direcţia de Sănătate Publică în Ministerul Sănătăţii (MS).
Până la mijlocul anului viitor ar trebui să se vaccineze 200.000 de fete, a spus medicul, adăugând că în prima etapă au fost vaccinate 36.000 de fete între 12 şi 14 ani.
Aceasta a precizat că iniţial a fost vorba de grupa între 12 şi 14 ani, însă specialiştii au decis că se pot vaccina şi persoanele între 12 ani şi 24 ani şi peste, cu avizul medicului ginecologic. Astfel, orice persoană de sex feminin poate să se prezinte la medicul de familie, ginecolog sau planning familial pentru vaccinare.

'Dacă iniţial vaccinul nu a fost foarte bine primit, acum constatăm după rata de vaccinare că opinia populaţiei s-a schimbat', a spus oficialul MS.
În legătură cu recomandarea prof.dr. Haralad zur Hausen, laureat al Premiului Nobel pentru medicină în 2008, care se află la Bucureşti cu prilejul marcării a cinci de ani a apariţiei revistei Hipocrate, de a fi vaccinaţi şi băieţii care sunt purtătorii virusului şi ar putea face cancer bucal sau anal, dr. Amalia Canton a spus că nu s-a avut în vedere acest lucru până în prezent, dar MS va analiza şi acest aspect.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaccinarea împotriva infecţiei cu Human Papilloma Virus (HPV) este susţină şi de ginecologi. Sursa: Agerpres Seful Clinicii de ginecologie obstetrica a Spitalului "Sfântul Pantelimon" din Bucureesti, prof. dr. Virgil Ancar, a declarat pentru AGERPRES, ca recomanda vaccinarea, subliniind importanta prevenirii cancerului de col uterin. El a mentionat ca între cele câteva decese care au avut loc...
A început campania de vaccinare împotriva HPV Sursa: Agerpres Campania de vaccinare împotriva Human Papilloma Virus (HPV), raspunzator de cancerul de col uterin, a început, luni, în scoli pentru 110.000 de fetite de clasa a IV-a. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anuntase declansarea acestei campanii nationale, în cadrul careia vaccinarea...
Prof. dr. Harald zur Hausen, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, la Bucureşti Laureatul premiului Nobel pentru Medicină în 2008, prof. Harald zur Hausen, a făcut referire luni, în discursul său susţinut la evenimentul 'Nobel în România', organizat de revista medicală 'Hipocrate', la următoarele obiective ale activităţii sale de cercetare privind agenţii infecţioşi implicaţi în...
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.