Cele mai citite
 


Haiti: 200.000 de noi cazuri de holeră ar putea fi diagnosticate în următoarele 3 luni
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În următoarele trei luni ar putea să se înregistreze încă 200.000 de noi cazuri de holeră în Haiti, a avertizat marţi un înalt responsabil medical din cadrul Organizaţiei panamericane a sănătăţii (OPS), transmite AFP.
Acest număr ar putea să se dubleze în interval de timp de un an, ajungând la peste 400.000 de cazuri, a mai precizat Dr Jon Andrus, director adjunct al OPS, organizaţie provenită din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), într-o conferinţă de presă la Washington.

'Trebuie să ne pregătim cu suficiente medicamente şi alte produse pentru a putea trata până la 400.000 de cazuri de holeră în următoarele 12 luni. De asemenea trebuie să fim pregătiţi în cazul în care jumătate din acest număr de cazuri s-ar produce în următoarele trei luni, ţinând cont de natura galopantă a acestei epidemii', a susţinut el.

Până în prezent autorităţile medicale au înregistrat 60.240 de cazuri de holeră de la izbucnirea epidemiei la mijlocul lunii octombrie. Această boală a făcut deja 1.415 morţi şi a provocat peste 25.000 de spitalizări, conform unui nou bilanţ publicat marţi de Ministerul haitian al Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.