Cele mai citite
 


O chinezoaică şi-a abandonat pe stradă fetiţa nou născută pentru că era... blondă
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O mamă şi-a aruncat în stradă fetiţa nou născută pentru că era blondă! Bebeluşul a fost descoperit de un trecător, în oraşul Nanning (provincia Guangxi), informează miercuri Daily Mail.
Femeia care a făcut şocanta descoperire a auzit plânsete. Ea spune: 'Mergeam la serviciu şi am auzit plânsete dintr-o plăpumioară înfăşurată. M-am uitat şi am găsit un copil plângând foarte tare.' Poliţia a găsit acolo o pungă cu lucrurile bebeluşului şi un plic cu 3 900 yuani (390 lire), pe care mama copilului a scris: 'Sper ca oameni cu suflet generos să trimită copilul la un orfelinat. Toate cele bune. Dragul meu copil, sunt o mamă iresponsabilă şi incapabilă. Îmi pare rău.'

Poliţia crede, dar n-are confirmarea că mama şi-a abandonat copilul din cauza părului deschis al bebeluşului. A făcut acest lucru fie pentru că este fetiţă, fie pentru că nu-şi permite s-o întreţină. Majoritatea familiilor chineze au voie să aibă doar un copil, măsura vizând să împiedice creşterea exagerată a populaţiei de 1,3 miliarde de persoane şi să oprească cererea tot mai mare de resurse. Din cauza acestei politici sunt abandonaţi mulţi copii, majoritatea fete.

Tot ca urmare a acestei politici, în China au loc circa 13 milioane de avorturi pe an, multe din ele decise de autorităţile locale. În multe zone rurale este răspândit şi infanticidul. Cei care nu respectă legea unui singur copil sunt pasibili de plata unei amenzi de 25 000 lire sterline, încheie Daily Mail.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Nou-născut, abandonat la intrarea unei maternităţi private din municipiu O fetiţă nou-născută a fost abandonată, luni seara, la intrarea unei maternităţi private din municipiul Sibiu, aflată în vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a anunţat poliţia locală.
China nu practică avorturi forţate, dă asigurări Hu Jintao Preşedintele chinez a negat joi că autorităţile chineze forţează femei să avorteze, în cadrul politicii unui singur copil, a explicat o parlamentară americană după ce s-a întâlnit cu Hu Jintao, în prezent în vizită de stat în Statele Unite, transmite AFP.
Argeş: Anchetă în cazul unui bebeluş abandonat lângă un cimitir Un bebeluş în vârstă de aproximativ două săptămâni a fost găsit, marţi, abandonat în apropierea unui cimitir din localitatea argeşeană Geamăna, poliţiştii efectuând cercetări pentru identificarea mamei, care poate fi acuzată de rele tratamente aplicate minorului.
Botoşani: O tânără cu sifilis şi-a abandonat copilul în maternitate O femeie de 31 de ani, din comuna botoşăneană Hlipiceni, care a fost diagnosticată cu sifilis, a fugit din Maternitatea din Botoşani, la scurt timp după ce a născut. Ea a adus pe lume un copil de 2,9 kilograme şi, imediat după naştere, a fost inclusă într-un program de tratament pentru boala de care...
Angajaţi ai circului Orlando, răniţi cu un cuţit de un tânăr care a venit să vadă animalele Trei angajaţi ai circului Orlando au fost răniţi cu un cuţit de un bărbat care venise împreună cu alte trei persoane să vadă animalele, conflictul având loc în sectorul 6, în apropierea complexului Carrefour Orhideea, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai Poliţiei Capitalei.
Botoşani: Mamă căutată de poliţişti pentru că şi-a abandonat nou-născutul în maternitate O femeie de 23 de ani este căutată de poliţişti după ce şi-a abandonat, miercuri după-amiază, copilul nou-născut în Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani.