Cele mai citite
 


Prăjiturica Euglena, ultima modă la japonezii amatori de mâncare sănătoasă
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un pandişpan în care principalul ingredient sunt microorganismele unicelulare nu sună probabil deosebit de apetisant, dar creatorii lui japonezi sunt convinşi că va deveni un hit printre conaţionalii lor amatori de mâncare sănătoasă - relatează miercuri agenţia Kyodo.
Pandişpanul Euglena - în japoneză Midorimushi Kasutela - conţine multe milioane de organisme microscopice Euglena în fiecare bucăţică şi câştigă tot mai mulţi adepţi într-o ţară unde populaţia este din ce în ce mai atentă la calitatea hranei.

Euglena conţine toţi nutrienţii esenţiali pentru fiinţele umane, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi şi acizi graşi nesaturaţi, dau asigurări cercetătorii.

Prăjitura a fost creată în comun de Euglena Co., firmă specializată în studierea organismului unicelular în cadrul Universităţii din Tokio, şi producătorul de dulciuri şi snackuri Soke Kutsuwado.

O felie de prăjitură Euglena groasă de 2.5 cm conţine în jur de 220 milioane de Euglene, au precizat producătorii.

Cercetătorii au reuşit în premieră, în decembrie 2005, să cultive în masă microorganismul, ce poate ajunge la lungimea de 0.1 mm, şi au dezvoltat ulterior suplimente, biscuiţi, îngheţate şi produse cosmetice pe bază de Euglena.

După o primă încercare nereuşită, cele două companii au obţinut un produs ce conţine doar jumătate din caloriile unui pandişpan obişnuit, folosind, pe lângă Euglena, şi alte ingrediente naturale ca pulberea de konjak, o rădăcină ce contribuie la reglementarea nivelului de zahăr din sânge, şi ceai verde.

Deşi are un preţ destul de piperat - 1,995 yeni, aprox. 18 euro - Euglena se vinde într-un volum de circa 10 bucăţi pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Top 5 sucuri pentru detoxifiere O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali. Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart...
Mierea Mierea este un aliment complet produs de albine in scopul de a le furniza mancarea pe timpul iernilor lungi. Utilizarea mierii in scopuri medicinale este consemnata inca din anii 1250 i.e.n. Desi a fost foarte populara de-a lungul istoriei, beneficiile ei au fost recunoscute stiintific abia in...
Top 6 alimente probiotice pentru imunizarea organismului Cine ar fi crezut ca acum, in prag de sezon rece, sanatatea intregului nostru organism poate depinde doar de cateva mici microorganisme: probioticele! Aceste bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine au un rol important in digestie insa mai mult decat atat, sunt un adevarat...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Castravetele Ingredient aproape nelipsit din salate, datorită gustului său înviorător, castravetele este combinaţia unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi şi să scăpăm de toxine.
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...