Cele mai citite
 


Adulţii de peste 45 de ani, sfătuiţi să ia zilnic câte o aspirină
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Adulţii de peste 45 de ani ar trebui să ia, zilnic, o mică doză de aspirină, pentru a se proteja de bolile cardiovasculare şi de cancer, potrivit concluziilor trase de un colectiv de experţi şi citate miercuri de ziarul 'The Daily Telegraph', transmite EFE.
Conform participanţilor la un eveniment al Societăţii Regale de Medicină din Marea Britanie, există din ce în ce mai multe dovezi potrivit cărora beneficiile aspirinei pentru cei de vârstă medie sau înaintată depăşesc eventualele efecte secundare.

Un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Oxford (Marea Britanie, publicat în revista medicală 'The Lancet', indică faptul că consumul zilnic de 75 de miligrame de aspirină timp de cinci ani reduce cu 25 la sută riscul de îmbolnăvire de cancer de colon şi cu o treime numărul de decese din această cauză.

Studiile anterioare au semnalat faptul că o mică doză zilnică de aspirină poate reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare.

Potrivit studiului publicat în 'The Lancet', o utilizare mai mare a aspirinei ar putea salva mii de vieţi anual.

Numai în Marea Britanie, 150.000 de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului, iar alte 200.000 ca urmare a unei boli cardiovasculare.

Profesorul Peter Elwood, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Cardiff (Marea Britanie), care a condus primul studiu cu privire la efectele aspirinei în bolile cardiovasculare, a afirmat că 'ne aflăm în faţa unei realizări foarte importante pentru comunitate, în general'.

Alţi experţi avertizează, însă, cu privire la faptul că aspirina poate dubla incidenţa hemoragiilor gastro-intestinale, care este în prezent de un caz la o mie de persoane, anual.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
Aspirina luată în doze mici, preventive, prezintă mai multe riscuri decât beneficii /studiu/ Riscurile asociate luării unei doze mici de aspirină în fiecare zi de către persoane care nu suferă de boli cardiovasculare depăşesc beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea unui accident cardiac, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană de specialitate Archives of Internal Medicine...
Doza zilnică de aspirină "poate reduce riscul de cancer" (studiu) Peste 6.000 de vieţi ar putea fi salvate într-un an dacă toţi britanicii cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani ar lua o aspirină pe zi pentru a reduce riscul de cancer, atac de cord şi accident vascular cerebral, susţine o nouă cercetare, preluată miercuri de The Independent.
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Decesele provocate de cancer şi boli cardiovasculare, în scădere în ţările OCDE Mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare şi a cancerului a înregistrat o scădere sensibilă între 1990 şi 2011 în ţările membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relevă un raport al organizaţiei făcut public joi, citat de AFP.
Băuturile carbogazoase şi alte băuturi dulci provoacă anual 184.000 de decese în întreaga lume (studiu) Băuturile carbogazoase şi altele din categoria celor dulci provoacă anual circa 184.000 de decese la nivel mondial, potrivit unui studiu publicat luni în revista americană 'Circulation', informează AFP.