Cele mai citite
 


Tulcea: Control la un cabinet ce promovează recoltarea de celule stem din dinţi temporari
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică Tulcea a verificat un cabinet de stomatologie care promovează recoltarea de celule stem din dinţi temporari.
Directorul ASP Tulcea, Laura Militaru, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că instituţia s-a autosesizat cu privire la reclama cabinetului respectiv de pe internet şi a verificat activitatea clinicii.
'Analizăm situaţia creată şi vom cere un punct de vedere de la Colegiul Medicilor Dentişti, un raport urmând să fie prezentat şi Ministerului Sănătăţii. Site-ul conţine informaţii pentru care conducerea clinicii trebuie să îşi asume responsabilitatea. Nimeni nu are voie să recolteze celule stem şi să promoveze materiale pe internet sau pe foi volante o activitate medicală pentru care nu există autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii', a precizat Laura Militaru.
Potrivit acesteia, niciun cabinet stomatologic din Tulcea nu are autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale de Transplant pentru recoltarea, procesarea şi exportul de celule stem din dinţi temporari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Conducere interimară la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va decide în cursul zilei de miercuri cine va asigura conducerea interimară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), după ce directorul acestuia, Dumitru Vâlcu, a demisionat din funcţie în cursul zilei de marţi.
Tulcea: Conducere interimară la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va decide în cursul zilei de miercuri cine va asigura conducerea interimară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), după ce directorul acestuia, Dumitru Vâlcu, a demisionat din funcţie în cursul zilei de marţi.
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice - funcţional Patru vieţi au fost salvate până în prezent în urma procedurilor de transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi realizate în unităţile sanitare româneşti, a declarat dr. Aurora Dragomirişteanu, directorul general al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).
Înscrieri pentru donatorii voluntari de celule stem hematopoietice în două parcuri din Capitală Persoanele cu vârsta între 18 şi 45 de ani care doresc să doneze celule stem hematopoietice sau să-şi afle grupa sanguină pot afla mai multe informaţii de la specialiştii care vor fi prezenţi în parcurile Drumul Taberei şi Alexandru Ioan Cuza în a doua jumătate a acestei luni, informează un comunicat...
Bihor: Despre medicina de urgenţă, celule stem, donare de organe, în conferinţa "Medicul şi societatea" Coordonatorul programului de transplant în judeţul Bihor, dr. Carmen Pantiş, a solicitat vineri ajutorul studenţilor pentru a lupta împotriva prejudecăţilor sociale privind donarea de organe în scopul salvării unor vieţi, adresare făcută în cadrul Conferinţei internaţionale 'Medicul şi societatea' care...