Cele mai citite
 


Bihor: Zilele Medicale Orădene, la a XIX-a ediţie
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene se desfăşoară în perioada 25 - 27 noiembrie, manifestarea fiind organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie.
Rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că manifestarea reprezintă un moment important pentru evoluţia facultăţii, fiind 'oglinda activităţii ştiinţifice a cadrelor universitare, dar şi a studenţilor', evenimentul din acest an aducând mai multe premiere şi un număr record de participanţi - 400 -, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Comitetul ştiinţific al Facultăţii de Medicină şi Farmacie organizează, în premieră, în paralel cu secţiunile clasice (preclinic, clinic, medicină dentară, farmacie şi studenţi), Simpozionul naţional şi Workshop-ul de bronhoscopie, o secţiune de Medicină socială şi o secţiune asistenţi medicali.
În prima zi a manifestărilor, joi, va avea loc ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Oradea profesorului universitar dr. Gheorghe Benga, membru corespondent al Academiei Române, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca. Cu acest prilej, prof. univ. dr. Gheorghe Benga va susţine o dizertaţie cu tema 'Consideraţii asupra cercetării biomedicale româneşti: de la unele realizări din secolul XX la tendinţele secolului'.
De la această ediţie a Zilelor Medicale Orădene se instituie Premiul de excelenţă 'prof. dr. George Simu', în memoria celui care a fost o personalitate a lumii medicale româneşti, un anatomo-patolog recunoscut pe plan naţional şi internaţional. Profesorul George Simu a sprijinit necondiţionat oamenii aflaţi la început de drum, studenţi sau tineri medici, motiv pentru care premiul se va acorda în cadrul Secţiunii studenţeşti celei mai inovative idei de cercetare.
O altă noutate o reprezintă organizarea unei expoziţii a medicilor artişti plastici, pentru promovarea imaginii complexe a profesionistului din domeniul medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Zilele Medicale Orădene, la ediţia XXI Facultatea de Medicină şi Farmacie din Universitatea Oradea organizează, în perioada 19-25 noiembrie, cea de-a XXI-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, o amplă manifestare ştiinţifică cu participarea unui mare număr de specialişti, din ţară şi străinătate şi studenţi medicinişti.
Bihor: Participare record la ediţia din acest an a Zilelor Medicale Orădene Oradea, 27 nov /Agerpres/ - Cea de a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, manifestare de tradiţie a Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, a fost una record faţă de ediţiile anterioare prin numărul de participanţi, numărul de lucrări prezentate, secţiuni noi şi premii speciale.
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Bihor: Studenţi medicinişti premiaţi pentru proiectele lor de cercetare şi implicare în viaţa medicală Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din Oradea a premiat luni 120 de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, români şi străini, într-o gală festivă pentru a le mulţumi celor care prin activitate extracurriculară au susţinut dezvoltarea conceptului medical ştiinţific...
Bihor: 20 de ani de existenţă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea a marcat miercuri două decenii existenţă, printr-o manifestare din cadrul Zilelor Medicale care au loc până pe 26 noiembrie.
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...