Cele mai citite
 


Relaţiile tensionate intercoreene dăunează grav sănătăţii la locul de muncă
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sud-coreean a obţinut în instanţă o compensaţie pentru un accident de muncă după ce a suferit o hemoragie cerebrală despre care a pretins că a fost cauzată de tensiunea din relaţiile intercoreene, informează miercuri oficiali ai Curţii Supreme citaţi de Yonhap.
Instanţa sud-coreeană a decis că muncitorul în vârstă de 50 de ani are dreptul la o compensaţie luând în considerare 'circumstanţele speciale' în care îşi exercita activitatea.

Bărbatul, care a lucrat în complexul industrial comun al celor două Corei de la Kaesong, a pierdut anterior într-o instanţă anterioară când a solicitat o compensaţie pentru problemele sale de sănătate în noiembrie 2008, invocând faptul că a fost extrem de stresat după ce o turistă sud-coreeană a fost împuşcată accidental de un militar nord-coreean într-o staţiune montană, provocând o perioadă de răcire în relaţiile intercoreene.

De asemenea, el a spus că a fost stresat din cauza faptului că era permanent îngrijorat că complexul de la Kaesong ar putea fi închis.

'Luând în considerare faptul că Lee activează alături de angajaţi nord-coreeni, există motive suficiente pentru a ajunge la concluzia că el a avut de suferit din cauza unui stres sever. În condiţiile în care există o legătură apropiată între hemoragia cerebrală a lui Lee şi munca sa, cazul a fost încadrat ca accident de muncă', se menţionează în verdictul instanţei.

Curtea Supremă a înaintat cazul unei instanţe superioare pentru a stabili cuantumul compensaţiei.

Complexul industrial de la Kaesong reuneşte 110 firme sud-coreene care au 42.000 de angajaţi nord-coreeni, notează Yonhap.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Terapia trombolitică, o metodă aplicată cu succes pacienţilor cu accident cerebral la UPU Oradea Terapia trombolitică este aplicată cu succes la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean din Oradea, astfel că deja câţiva pacienţi aflaţi în stare gravă şi-au revenit la normal prin utilizarea acestei metode terapeutice care, de altfel, este practicată de mai mulţi ani în spitale...
Harghita: Medic şi asistent de pe Ambulanţă, răniţi într-un accident rutier Un medic şi un asistent de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita au fost răniţi, marţi, într-un accident rutier, după ce o maşină a intrat frontal în Salvarea care transporta un pacient la Târgu Mureş.
Gorj: Accident de muncă la o societate care efectuează reparaţii mecanice pentru utilajele miniere Inspectorii de muncă gorjeni efectuează cercetări în cazul unui incident care a avut loc la societatea Grimex din Târgu-Jiu care este furnizor de servicii de reparaţii mecanice pentru utilaje miniere, unde un angajat a suferit leziuni grave la o mână, degetele fiindu-i strivite.
Prahova: Accident de muncă la o societate comercială din Ploieşti Doi muncitori de la o societate comercială din Ploieşti au fost răniţi, luni după-amiază, într-un accident de muncă.
Sibiu: Tânărul decedat în accident de muncă va salva alte vieţi. Ficatul, transplantat la o femeie din Cluj Tânărul de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost victima unui accident de muncă, marţi, chiar în prima lui zi la noul job, va reuşi, datorită operaţiilor de prelevare care au avut loc începând de joi noaptea, să salveze mai multe vieţi, acesta fiind unul din rarele cazuri din România în...
Dâmboviţa: Accident de muncă la o fabrică de cărămizi Târgovişte, 29 mar /Agerpres/ - Un muncitor de 53 de ani a ajuns, marţi, la spital, după ce un vagon s-a răsturnat peste picioarele sale, incidentul petrecându-se la fabrica de cărămizi Soceram din Doiceşti, judeţul Dâmboviţa.