Cele mai citite
 


Novartis a primit virusul gripei porcine şi este pregătit să înceapă producerea vaccinului
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Grupul farmaceutic elveţian Novartis a primit noul virus A(H1N1) al gripei porcine şi aşteaptă undă verde din partea OMS pentru a începe producerea unui vaccin, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al laboratorului grupului, informează AFP.

„Am primit virusul şi cercetătorii noştri sunt pe cale să-l modifice pentru a începe producerea unei vaccin”, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că sunt necesare între trei şi patru săptămâni pentru a începe producerea efectivă a vaccinului.

„Aşteptăm undă verde din partea OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi a CDC (Centrele americane de control şi prevenire a maladiilor) pentru a începe producerea vaccinului împotriva gripei porcine, a adăugat el.

Novartis, care produce şi un vaccin împotriva gripei sezoniere, va trebui să diminueze producţia vaccinului împotriva acestei forme de gripă în favoarea celui împotriva gripei porcine, a explicat purtătorul de cuvânt.

Pe de altă parte, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, urmează să aibă marţi întrevederi cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice majore pentru a discuta despre fabricarea vaccinului împotriva gripei porcine, menţionează Associated Press.

Aceste întrevederi survin în contextul în care oficiali din domeniul sănătăţii din întreaga lume se reunesc la Geneva pentru a discuta modalităţi de combatere a epidemiei de gripă porcină care a infectat până în prezent aproximativ 9.000 de persoane din cel puţin 40 de ţări.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în caz de pandemie de gripă porcină, estimează OMS Geneva, 13 mai /Agerpres/ - O treime din populaţia mondială ar fi contaminată în situaţia unei pandemii de gripă porcină, a estimat joi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, citat de AFP.
Gripa porcină nu ar fi mai periculoasă decât cele obişnuite de sezon Washington, 4 mai /Agerpres/ - Informaţiile care parvin specialiştilor americani din diferite colţuri ale lumii le-au permis să tragă concluzia că virusul A (H1N1) nu ar fi mai periculos decât virusurile obişnuite ale gripei de sezon, a declarat duminică seara, într-o intervenţie la postul de televiziune...