Cele mai citite
 


Daniel Oajdea critică Executivul că a extins acordarea asistenţei medicale gratuite şi la executorii judecătoreşti pensionaţi
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Daniel Oajdea a criticat miercuri Executivul pentru faptul că a emis, în luna iulie a acestui an, o hotărâre prin care executorii judecătoreşti pensionaţi anterior intrării în vigoare a Legii 188/2000 sunt incluşi în categoria beneficiarilor de asistenţă medicală gratuită.
Oajdea a criticat, în primul rând, momentul ales de Guvern pentru a emite hotărârea în cauză, în condiţiile în care, în luna promovării actului normativ, Executivul opera tăierile salariale pentru bugetari.
'Trăim în două Românii paralele - una în care se iau bani de la oameni amărâţi şi altă Românie în care unii beneficiază de extinderea facilităţilor. (...) Pentru mine această situaţie este paradoxală, ridicolă, practic mă enervează. Constat un limbaj dublu al Guvernului. În timp ce taie de la amărâţi, în timp ce nomenclatorul de medicamente compensate lasă medicamente tot mai ieftine, (n.r. - Executivul) nu se sfieşte să dea gratis orice medicament de pe piaţa românească unor categorii profesionale', a declarat Oajdea într-o conferinţa de presă.
Deputatul a susţinut că, deşi ar fi morală această extindere, 'Executivul nu a dat dovadă de responsabilitate', într-un an când este invocată criza economică.
'Ce mi se pare revoltător este că aceste extinderi de facilităţi nu au fost făcute publice. (...) În aceste condiţii, cred că Guvernul ar trebui să iasă şi să spună public dacă într-adevăr nu sunt bani, să-şi ceară scuze pentru această hotărâre de Guvern care extinde facilităţile şi cred că cel mai onest ar fi să-şi dea demisia', a mai afirmat Oajdea.
Hotărârea de Guvern prezentată de Daniel Oajdea în conferinţa de presă reglementează acordarea gratuită a asistenţei medicale, medicamentelor şi protezelor pentru: judecători, procurori, personalul asimilat acestora, magistraţii-asistenţi de la ÎCCJ, în activitate sau pensionari; personalul auxiliar de specialitate şi conex din instanţe şi Parchete, în activitate şi pensionari, precum şi soţul, soţia şi copiii aflaţi în întreţinere; executorii judecătoreşti pensionaţi anterior intrării în vigoare a Legii 188/2000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...