Cele mai citite
 


Constanţa: Milioane de euro pierdute anual pentru că pacienţii preferă clinicile din străinătate
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Clinicii de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Bogdan Davidescu, a declarat, miercuri, că milioane de euro ies anual din ţara noastră pentru că pacienţii români preferă aspectul hotelier al clinicilor din străinătate.
'Marea majoritate pierdem ca proştii pacienţi din ţară pentru că se duc prin Austria şi prin alte părţi să se opereze, în primul rând datorită aspectului hotelier. Cu asta ne iau străinii faţa. (...) Este mare lucru aspectul hotelier într-un spital, este excepţional de mare lucru. (...) Clinica din Viena unde se duc toţi este ca un hotel de 4-5 stele. Pierdem milioane de euro pe an, pentru că pacienţii se duc, de asta în primul rând, să se opereze acolo', a afirmat medicul, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, de exemplu, medicii neurochirurgi români nu sunt 'oligofreni', intervenţii chirurgicale care se fac în străinătate putându-se efectua şi în ţara noastră, însă pacienţii preferă condiţiile bune de spitalizare.

'Este omeneşte să îţi doreşti să te duci la mai bine. Este firesc. Şi eu, dacă aş putea, în loc să vin să mă operez într-o secţie în care sunt câte doi, trei în pat, în care circulă gândacii pe pereţi ...exagerez...mă duc într-un hotel. Ăsta este aspectul, asta este diferenţa. (...) Când vii bolnav şi mai ales cu afecţiune cerebrală, neurologică sau neurochirurgicală, şi intri într-un tip de astfel de locaţie, te îmbolnăveşti mai rău', a spus dr. Davidescu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Constanţa, dr. Florian Stoian, românii plătesc lunar 500.000 de euro unei singure clinici din Austria, ceea ce înseamnă 6 milioane de euro pe an, în condiţiile în care aceşti bani ar putea rămâne în ţara noastră dacă s-ar investi în sistemul sanitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Lt. col. dr. Cristian Năstase: La Spitalul Militar se poate face orice fel de operaţie în neurochirurgie Locotenent colonel doctor Cristian Năstase, medic primar neurochirurgie, doctor în ştiinţe medicale, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", a declarat vineri pentru AGERPRES că în fiecare zi pe secţia de neurochirurgie se operează câte un caz de tumoră, în această secţie...
Mureş: Plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează SCJU; deficitul de personal este de 16% Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează activitatea spitalului, deficitul total de personal fiind de 16%.
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Constanţa: Spitalul Judeţean riscă să rămână fără medici şi asistente Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa trag un semnal de alarmă referitor la exodul de personal medical care pleacă în străinătate şi avertizează că sistemul sanitar va ajunge în situaţia de a se moderniza, dar nu va mai avea cine să lucreze în acest domeniu.
Cluj: Specialişti de renume internaţional participă la Congresul cu tema 'Controverse în neurochirurgie' Renumiţi specialişti în neurologie şi neurochirurgie din ţară şi din străinătate, precum şi tineri medici rezidenţi din spitale din România participă, începând de joi, timp de două zile, la Cluj-Napoca, la Congresul cu tema "Controverse în neurochirurgie".