Cele mai citite
 


CJAS Covasna promite bani mai mulţi pentru serviciile stomatologice
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a prevăzut în bugetul de anul viitor o sumă cu aproape 35% mai mare faţă de acest an pentru serviciile stomatologice.
Directorul executiv al Casei, Dragoş Tatu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru asistenţa stomatologică s-au alocat în acest an 422.000 de lei, iar pentru anul viitor s-a solicitat conducerii centrale majorarea sumei până la 536.000 de lei.

Tinerii de până la 18 ani au dreptul la intervenţii stomatologice gratuite, iar ceilalţi pacienţi pot beneficia de unele lucrări subvenţionate parţial, dar cu condiţia să apeleze la serviciile stomatologilor aflaţi în relaţii contractuale cu CJAS şi să aibă şansa ca plafonul alocat să nu se fi epuizat.

În judeţul Covasna există 35 de medici stomatologi care au încheiat contracte cu CJAS pentru decontarea serviciilor stomatologice, iar fiecare dintre aceştia are alocat un plafon lunar de 1.000 de lei, a mai spus Dragoş Tatu. Practic, din aceşti bani se pot realiza cel mult două proteze.

Preşedintele CJAS Covasna, Forro Bela, a declarat că a luat decizia de a solicita majorarea bugetului deoarece a constatat că foarte mulţi oameni îşi neglijează dantura, neavând bani pentru plata lucrărilor, iar unii ajung la medic doar atunci când durerile devin de nesuportat şi dinţii nu mai pot fi salvaţi.

Acesta a mai susţinut, totodată, că nu i se pare normal ca un elev să fie nevoit să plătească pentru o plombă 50 sau 60 de lei.

''Dacă majorarea bugetului va fi aprobată, atunci numărul elevilor şi pensionarilor care vor putea beneficia de serviciile stomatologice cuprinse în pachetul de bază va fi mai mare decât în acest an'', a conchis Forro Bela.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.
Covasna: Doar nouă medici de familie au semnat contractele cu CJAS Doar nouă din cei 107 medici de familie din judeţul Covasna au semnat până miercuri contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a precizat directorul instituţiei, Forro Bela.
Covasna: Protocol pentru asigurarea serviciilor medicale în perioada protestului medicilor Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna a anunţat joi că va semna un protocol de colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă şi spitalele din judeţ, care le va permite pacienţilor să beneficieze în mai mare măsură de servicii medicale în policlinicile...
Covasna: Farmaciile somează CAS să plătească restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna somează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să achite, până pe 7 martie, restanţele pentru medicamentele gratuite şi compensate, avertizând că, după această dată, va fi sistată eliberarea acestora.
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Directorii CJAS şi DSP nu cred că desfiinţarea acestor instituţii va aduce beneficii asiguraţilor Directorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna nu cred că desfiinţarea acestor instituţii va aduce beneficii asiguraţilor şi mari economii la bugetul de stat.