Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: PSD reclamă un conflict de interese în cazul reabilitării Spitalului Judeţean
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud reclamă conflict de interese în cazul proiectului de reabilitare termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, după ce au aflat că proiectantul lucrării este biroul de arhitectură deţinut de soţiile vicepreşedintelui CJ Iancu Luca (PDL) şi arhitectului-şef al judeţului, Victor Michiu.
Consilierul judeţean Daniel Suciu, care este şi preşedinte al TSD Bistriţa-Năsăud, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul de reabilitare a spitalului, care va fi dezbătut luni, 29 noiembrie, în cadrul şedinţei de consiliu judeţean, nu va fi votat de către social-democraţi.

'Nu am niciun motiv şi nu am date certe că doamnele arhitecte Luca şi Michiu nu sunt bune profesioniste sau specialiste în domeniu. Probabil că lucrează foarte bine, dar, atunci când grosul banilor vine din bani publici, de acolo unde domnul vicepreşedinte Luca Iancu şi domnul arhitect-şef Michiu lucrează, nu ştiu dacă este neapărat ilegal, dar este profund imoral. (...) Nu ne opunem absolut deloc modernizării şi reabilitării termice a Spitalului Judeţean, dar este oarecum păgubos ca noi, cei 11 consilieri judeţeni PSD, să votăm ca domnul Luca Iancu şi domnul Michiu Victor să aibă un trai îndestulat pe banii pe care ar trebui să decidem noi', a spus Suciu.

Potrivit consilierului judeţean PSD, valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 5 milioane lei, incluzând TVA, iar din această sumă un procent de până la 10% ar putea ajunge la Biroul asociat de arhitectură Luca&Michiu, care apare ca proiectant.

Daniel Suciu a reamintit că aceeaşi firmă de arhitectură a întocmit proiectul tehnic pentru reabilitarea clădirii Palatului Administrativ, în care funcţionează Consiliul Judeţean, dar şi proiectul legat de modernizarea ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Judeţean.

Conform declaraţiei consilierului judeţean PSD, proiectul privind modernizarea ambulatoriului ar fi costat bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un milion de euro, reprezentând suma pe care consiliul ar fi trebuit să o
'În acest proiect, măsurătorile şi proiectul tehnic au fost făcute de firma Luca&Michiu iar devizul a fost făcut greşit de către firma Arhidinamic din Satu Mare, care doar a semnat hârtiile. Proiectul, astăzi, este îngropat, s-a depus târziu, pentru că s-a greşit proiectul iar acea finanţare cred că s-a pierdut, deşi noi ne-am fi dorit foarte mult ca acea finanţare să fie obţinută pentru policlinică', a adăugat Suciu.

Consilierul PSD i-a cerut vicepreşedintelui CJ Bistriţa-Năsăud Iancu Luca să ofere public explicaţii legate de lucrările încredinţate prin Consiliul Judeţean către firma de arhitectură a soţiei sale, considerând că situaţia reprezintă un conflict de interese.

Luni, consilierii judeţeni din Bistriţa-Năsăud vor discuta, în şedinţă ordinară, despre aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului 'Reabilitare termo-energetică a clădirii Spitalului Judeţean Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud'.

Social-democraţii au declarat că vor discuta şi cu colegii de la PNL, pentru a vota împreună împotriva adoptării acestui proiect. În ciuda acestui fapt, PSD şi PNL nu întrunesc majoritatea în Consiliul Judeţean, aceasta fiind deţinută de cei 13 consilieri PDL, cărora li se adaugă preşedintele Liviu Mihai Rusu (PDL). În plus, trei dintre cei şase consilieri PNL susţin majoritatea formată din consilierii democrat-liberali, unul dintre aceştia fiind vicepreşedintele CJ Mihai Bumbu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Clădirea policlinicii din Bistriţa, modernizată cu aproape 10 milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a semnat luni contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Judeţean, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.
Bistriţa-Năsăud: Robinetele şi furtunurile de stingere a incendiilor, pe lista obiectelor furate din spital Furtunurile de stingere a incendiilor şi robinetele sunt obiectele cele mai des furate sau distruse în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, motiv pentru care conducerea a decis să modernizeze grupurile sanitare cu instalaţii de tip antivandalism, cum se găsesc în penitenciare.
Bistriţa-Năsăud: Consilierii judeţeni PSD şi PNL, nemulţumiţi că preşedintele CJ nu a convocat o şedinţă la cererea lor Cei 14 consilieri PSD şi PNL din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt nemulţumiţi şi ameninţă că vor face plângere penală, după ce preşedintele consiliului, Liviu Rusu (PDL), a refuzat să organizeze o şedinţă extraordinară la cererea lor, prin care să treacă spitalul din comuna Teaca în subordinea...
Bistriţa-Năsăud: Aproape două milioane de euro pentru reabilitarea maternităţii Spitalului Judeţean Aproape două milioane de euro vor costa reabilitarea şi modernizarea maternităţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, lucrări ce vor fi finanţate cu bani de la Banca Mondială, a declarat miercuri directorul administrativ al unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, într-o conferinţă...
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.