Cele mai citite
 


Bacău: Spitalele din judeţ vor beneficia de instalaţii de încălzire folosind energia solară
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Spitalul judeţean de urgenţă din Bacău au început miercuri lucrările de instalare a unor baterii de panouri solare.
'Prin această investiţie se urmăreşte atingerea unui grad de utilizare mediu anual de 70 la sută în producerea apei menajere, folosindu-se energia neconvenţională', a declarat, pentru AGERPRES, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, instituţie care are în administrare respectiva unitate medicală.

Tehnologia folosită este de ultimă generaţie, făcând parte din categoria BAT (Best Available Techniques), sistemele fiind prevăzute cu un cotor pentru cuantificarea aportului energetic provenit de la panourile solare.

Consiliul Judeţean Bacău a obţinut, în acest an, o finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) în vederea implementării proiectului 'Completarea sistemelor clasice existente de încălzire cu sisteme care utilizează energia solară la clădirile din cadrul Spitalului judeţean de Urgenţă, Spitalul de pediatrie şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău'.

Valoarea totală a proiectului este de 4.371.860 de lei, din care contribuţia iniţiatorului, Consiliul Judeţean Bacău, este de 51 la sută, diferenţa de 49 la sută urmând a fi suportată de AFM.

Proiectul Consiliului Judeţean face parte dintr-un program mai complex al instituţiei, finanţat din fonduri proprii şi acordate prin Fondul de Mediu, ce vizează 'înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire cu sisteme alternative care utilizează energia solară, geotermală ori eoliană, precum şi alte sisteme care permit îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului', a precizat pentru AGERPRES Dragoş Benea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Medicul Gabriela Zoican, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău Medicul Gabriela Zoican a preluat miercuri funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, după ce funcţia a fost deţinută, mai bine de o lună, cu titlu interimar, de fostul director general care şi-a încheiat mandatul de patru ani.
Bacău : Primul bloc operator al Spitalul de pediatrie a fost finalizat La Spitalul de pediatrie din muncipiul Bacău s-a făcut, joi, recepţia oficială a celui dintâi bloc operator şi sectorul de Terapie intensivă din cadrul acestei instituţii medicale.
Bacău: Băieţelul de aproape doi ani, căzut de etajul nouă, se simte bine şi a fost externat Copilul în vârstă de aproape doi ani, care, la începutul săptămânii trecute, căzuse de la etajul nouă în spaţiul verde al unui al unui bloc din cartierul băcăuan Narcisa, se simte bine, medicii de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, care l-au ingrijit în această perioadă...
Bacău: O fetiţă de un an şi patru luni, moartă din cauza unei viroze netratate Rezultatele necropsiei efectuate de medicii legişti în cazul fetiţei în vârstă de un an şi patru luni, care a murit duminică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, au atestat faptul că "decesul a survenit din cauza unei pneumopatii virale netratate la timp", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mirela...
Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
Bacău: Câteva zeci de persoane au ajuns la spital după ce au suferit toxiinfecţii alimentare la un praznic Peste 50 de persoane au fost transportate, luni seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, după ce au acuzat dureri ale tractului digestiv, stări de vomă şi ameţeli, după ce au mâncat la un praznic la care au participat în comuna băcăuană Traian.