Cele mai citite
 


Maramureş: Din 2011, numărul farmaciilor din Baia Mare ar putea scădea
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul farmaciilor care operează în judeţul Maramureş a ajuns la 135, dintre care 43 funcţionale în municipiul Baia Mare, însă din anul 2011 ar putea scădea odată cu intrare în aplicare a legii care prevede că distanţa maximă dintre două farmacii trebuie să fie de aproape 500 de metri.
Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din Maramureş, Margareta Kosa, a declarat, miercuri, că noul proiect de lege este folositor, însă va fi greu de aplicat mai ales în localităţile urbane unde există farmacii funcţionale şi la o distanţă de 100 metri una de cealaltă.

'De exemplu, în municipiul Baia Mare, în zona centrală a oraşului, există cinci farmacii situate la aproximativ 50, respectiv 100 metri apropiere. Noul proiect de funcţionare a farmaciilor care intră în vigoare în anul 2011 stipulează foarte clar că farmaciile nu vor mai putea funcţiona la distanţe mai mici de 500 de metri. Majoritatea farmaciilor s-au înghesuit în zona centrală a oraşului, unde există un vad comercial bun, dar şi-n cartierele periferice unde există un mare potenţial. Deşi fluxul populaţiei se învârte între cele patru spitale orăşeneşti din municipiul Baia Mare, centrul municipiului şi străzile care duc spre spitale au cele mai multe farmacii. E posibil ca potrivit legii de anul viitor numărul farmaciilor să scadă, însă e puţin probabil acest fapt deoarece farmaciilo r funcţionează în spaţii special construite', a spus Margareta Kosa.

Pe lângă farmaciile autohtone care aparţin unor producători de medicamente, există deja şi lanţurile farmaceutice bine poziţionate în zona centrală a oraşului, pe când cele locale au preferat să opereze în apropierea spitalelor şi-n cele cinci cartiere ale municipiului Baia Mare.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din Maramureş a spus că fiecare farmacie şi-a păstrat un număr statornic de clienţi, iar concurenţă e aproape inexistentă.

Majoritatea farmaciilor din judeţul Maramureş au relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Maramureş, iar recent grupul de farmacii Catena a închis două unităţi din Baia Mare pentru a le comasa într-un singur imobil situat în centrul oraşului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Sănătatea mai are nevoie de 46 milioane lei pentru a funcţiona optim Baia Mare, 18 oct /Agerpres/- Pentru a putea funcţiona în condiţii optime până la sfârşitul anului, sistemul de sănătate al judeţului Maramureş mai are nevoie de aproape 46 milioane de lei.
Maramureş: Spitalul judeţean de Urgenţă, în proces de reabilitare şi modernizare Baia Mare, 14 aug /Agerpres/- Executantul lucrării de reabilitate şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cât şi administraţia instituţiei medicale au precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă comună la care a participat preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu şi managerul...
Maramureş: Heliport destinat zborurilor de noapte SMURD, în oraşul Borşa Baia Mare, 16 aug /Agerpres/- ISU Maramureş va avea o platformă de aterizare-decolare balizată pentru zboruri de noapte, în imediata apropiere a Spitalului orăşenesc din Borşa, localitate montană situată în apropierea Munţilor Pietrosul Rodnei din judeţul Maramureş.
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus, obligat să se restrângă într-o singură clădire Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş (CAS) au propus administraţiei Spitalului orăşenesc din Vişeul de Sus comasarea activităţilor medicale pentru a scăpa de datorii, costurile ridicate legate de funcţionare datorându-se faptului că serviciile medicale sunt disipate în mai multe clădiri...
Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.