Cele mai citite
 


Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, că triajul epidemiologic a fost efectuat, în perioada 8-18 noiembrie, în 475 de creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli gimnaziale, profesionale şi speciale, precum şi în licee, cu scopul depistării şi izolării precoce a suspecţilor şi bolnavilor care suferă de afecţiuni contagioase.

Au fost înregistrate, printre altele, aproape 540 cazuri de angină (11 dintre ele cu SH - streptococ hemolitic), 82 de varicelă, un elev avea hepatită virală virală tip A, altul rubeolă, cu păduchi fiind depistate 197 de persoane, 9 cu râie, iar 64 cu micoze.

'La 10 zile după primul examen, s-a efectuat un recontrol medical numai pentru scabie şi pediculoză, unde au fost înregistrate 63 cazuri de pediculoză şi un caz de scabie. Pentru aceşti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai dupa rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivităţii', au precizat reprezentanţii DSP Constanţa.

Potrivit acestora, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009, când au fost triaţi 95.410 de copii şi s-au înregistrat 2.062 cazuri de îmbolnăviri, s-au constatat mai puţine cazuri de angine, alte boli infecţioase, micoze şi scabie. Cazurile de hepatită şi pediculoză rămân la aproximativ aceleaşi valori, iar numărul celor de varicelă şi angine cu SH este în creştere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 200 de elevi cu păduchi, găsiţi în şcolile bistriţene Aproape 200 de elevi cu păduchi şi alţi circa 30 cu râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES.
Constanţa: Sute de elevi, depistaţi cu păduchi şi micoze Aproape 450 de elevi au fost depistaţi cu păduchi, râie, micoze şi alte boli parazitare, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa, după începerea noului an şcolar.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Constanţa: Aproape 200 de elevi, depistaţi cu păduchi şi râie Un număr de peste 1.600 de elevi din învăţământul preuniversitar constănţean, din totalul de 88.271, au fost depistaţi cu diferite boli, printre care 167 de cazuri de pediculoză şi 9 de scabie, în urma triajului epidemiologic efectuat de medici după vacanţa de iarnă a şcolarilor.
Bistriţa-Năsăud: Peste 200 de copii cu păduchi şi râie, depistaţi în şcoli Peste 200 de copii cu păduchi şi râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, cei mai mulţi provenind din mediul rural.