Cele mai citite
 


Vaslui: Profesoara internată la psihiatrie în urma unei crize se va întoarce la catedră
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesoara în vârstă de 27 de ani din localitatea Băceşti, judeţul Vaslui, care în urmă cu trei săptămâni a ajuns de la şcoală la psihiatrie în urma unei crize de personalitate, se va întoarce la ore.
Potrivit oficialilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Ramona Haciu nu reprezintă un pericol pentru elevi, atât timp cât ea va urma tratamentul prescris de medici.

'Noi am luat legătura şi cu cei din conducerea şcolii din Băceşti, dar şi cu medicii care au avut grijă de ea. Profesoara se simte bine acum, iar în zilele următoare se va întoarce la ore. Ea nu va mai preda însă la clasa în care s-a întâmplat evenimentul. Dacă ea nu se va adapta la şcoala la care este încadrată acum, atunci va trebui să o mutăm la altă unitate de învăţământ, la finalul anului şcolar', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Ursanu, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Vaslui.

La începutul lunii noiembrie, o profesoară din judeţul Vaslui a făcut o criză nervoasă în timpul orelor de curs.

Potrivit oficialilor de la ISJ Vaslui, în timpul unei ore de engleză, profesoara în vârstă de 27 de ani de la Şcoala cu clasele I-VIII Băceşti a suferit o criză, iar elevii speriaţi au fugit şi au anunţat un profesor de la o clasă vecină.

Copiii le-au povestit cadrelor didactice că profesoara de engleză a început să ţipe, să vorbească singură şi să arunce cu ce avea la îndemână, fără să conştientizeze unde şi de ce se află acolo.

După ce au fost alertaţi de elevi, profesorii de la şcoala din Băceşti au sunat la 112 şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vaslui a ajuns în scurt timp la faţa locului, iar potrivit medicilor, femeia se manifesta în continuare violent şi cu mare greutate a fost imobilizată şi transportată la un spital.

Ancheta ISJ Vaslui a scos la iveală faptul că profesoara care a fost internată la psihiatrie nu era la prima criză de comportament. Potrivit ISJ, profesoara de engleză i-a pus pe elevi să o lovească cu nişte beţe, simulând o autoapărare de nişte presupuşi hoţi.

Profesoara avea anexată la dosarul de încadrare în învăţământ o adeverinţă de la medic potrivit căreia era aptă de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: O profesoară a ajuns la psihiatrie în urma unei presupuse crize de schizofrenie suferite la ora de curs Vaslui, 4 nov Agerpres/ - Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a demarat joi o anchetă la o şcoală din judeţ, după ce o profesoară a făcut o presupusă criză de schizofrenie în timpul orelor de curs.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...