Cele mai citite
 


Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei
joi, 25 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, numărul persoanelor diagnosticate cu accidente vasculare cerebrale a înregistrat în acest an o creştere alarmantă la nivelul judeţului Vaslui şi din această cauză secţia de neurologie este arhiplină, cele 50 de paturi fiind insuficiente în comparaţie cu numărul mare de internări.

'Zilnic sunt diagnosticate la noi câte trei cazuri de accidente vasculare. Această afecţiune ocupă primul loc în cazul îmbolnăvirilor de la neurologie. Din trei cazuri, două necesită internare şi astfel secţia este tot timpul arhiplină. Ne confruntăm şi cu cazuri foarte grave care nu pot fi tratate la noi. Aceşti bolnavi sunt dirijaţi către clinicile de neurochirurgie. Cel mai grav este că pacienţii stau acasă până când boala se agravează şi vin la spital în stare foarte gravă', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Persoanele predispuse la accidente vasculare cerebrale sunt hipertensivii, iar un factor important care duce la apariţia unui accident vascular cerebral îl reprezintă stresul.

La Spitalul Judeţean de Urgenţe din Vaslui au fost trataţi în primele zece luni ale anului 2010 aproximativ 700 de pacienţi care au suferit accidente vasculare.

Medicii neurologi susţin că a crescut şi numărul pacienţilor care suferă de Parkinson, în anul 2010 fiind înregistrate 100 de cazuri noi numai la SJU Vaslui, dublu faţă de anul 2009.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Aproximativ 900 de internări în numai şapte zile la Spitalul de Urgenţă Vaslui, 10 ian /Agerpres/ - Aproximativ 900 de internări, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate în prima săptămână a lui 2011, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Vaslui: Bărbat în stare gravă, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat marţi elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iaşi.
Vaslui: Spitalul de urgenţă nu are bani pentru medicamentele bolnavilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui susţine că pacienţii internaţi în cea mai mare unitate sanitară din judeţ sunt obligaţi să-şi cumpere o parte din medicamentele necesare pentru tratament, în condiţiile în care spitalul nu poate asigura decât până la 80 la sută din medicaţia pentru...
Vaslui: Bolnavii internaţi la SJU trebuie să vină cu lenjerie de pat de acasă Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi aducă lenjerie de pat de acasă din cauză că unitatea sanitară nu le poate asigura cearşafurile pentru paturi.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă pierde lunar peste 1 milion de lei din cauza lipsei pacienţilor Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dublat fondurile pentru medicamente şi materiale sanitare, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi procura tratamentul prescris de medici, aşa cum s-a întâmplat în ultimele şase luni.
Vaslui: Aglomeraţie la Spitalul de urgenţă Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este supraaglomerată, potrivit medicilor vasluieni zilnic fiind înregistraţi în medie câte 30 de pacienţi.