Cele mai citite
 


Pacienţii seropozitivi din câteva judeţe întrerup tratamentul din lipsa fondurilor în spitale
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii seropozitivi din mai multe judeţe au întrerupt tratamentul din cauza faptului că spitalele nu mai au bani să cumpere medicaţia, în timp ce autorităţile responsabile ridică neputincioase din umeri, se arată într-un comunicat remis presei de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).
În judeţele unde nu mai sunt bani, Iaşi, Suceava, Vrancea, în scurt timp majoritatea vor rămâne fără tratament, pentru că bugetele s-au epuizat deja, relevă sursa citată.
Pentru prima dată s-au introdus în listele de aşteptare pacienţii care ar trebui acum să intre pe tratament şi sunt amânaţi din cauza faptului că bugetul alocat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu i-a luat în calcul în anul 2010.
Conducerea CNAS a recunoscut situaţia şi a comunicat că aceasta este consecinţa faptului că nu s-a făcut nicio rectificare bugetară pentru sănătate în 2010.
Conducerea Ministerului Sănătăţii a comunicat că s-a înaintat către Parlament o solicitare de aprobare a unor credite de angajament pentru Programele Naţionale pentru anul 2010, dar se aşteaptă decizia legislativului.
Pentru unii pacienţi este prea târziu, rata deceselor a crescut deja îngrijorător, de exemplu, la Suceava.
'Anul 2010 este cel mai negru an din punctul de vedere al asigurării continuităţii la tratament pentru pacienţii seropozitivi. Din păcate, ziua de 1 Decembrie, Ziua Mondială de Lupta AntiSIDA, nu va fi în acest an un moment de prezentare al unor rezultate bune în lupta cu HIV/SIDA, ci unul în care vom constata că statul condamnă încă o dată pacienţii seropozitivi', a declarat preşedintele UNOPACristian Roşu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Nica (psiholog): Decontarea serviciilor pentru copiii cu autism de către CNAS, scăzută din lipsa medicilor Decontarea serviciilor în cazul copiilor cu autism de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este scăzută deoarece numărul de medici psihiatri care pot recomanda terapia şi care se află în contract cu CNAS este foarte mic, a afirmat vineri psihologul Raluca Nica în cadrul conferinţei I...
UNOPA cere Guvernului mutarea Programului HIV la CNAS Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) susţine că de mai mult de o săptămână cei peste 2.000 de pacienţi care îşi primeau tratamentul la INBI Matei Balş nu mai beneficiază de medicamentele necesare.
Pacienţii cu HIV/SIDA, fără tratament Medicamentele pentru pacienţii seropozitivi din România s-au epuizat în peste 15 judeţe, iar restul judeţelor vor termina stocurile în această săptămână, informează, miercuri, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), printr-un comunicat remis AGERPRES.